Denizli'de cinayet isyanını komando bastırdı!

Denizli'de 15 yaşındaki çocuğun hırsızlık yaptığı iddiasıyla öldürülmesinin ardından çıkan olaylar, sabaha karşı komandoların desteğiyle bastırıldı.

Denizli'de cinayet isyanını komando bastırdı!
Sabah'tan Yalçın Bağbozan ve Hasan Durna'nın haberine göre Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Kocabaş Mahallesi'nde yaşayan ve resmi kayıtlara göre 10 yaşında görünen ancak 15 yaşında olan İnce Ali İnci, önceki gün mermer fabrikası sahibi işadamı Yaşar Kopuk'un evinin bahçesindeki hurda demirleri almak istedi.

İnci'yi gören Yaşar Kopuk ise demirleri almaması için uyardı. Ancak iddiaya göre 15 yaşındaki çocuk taş atarak karşılık verdi. Bunun üzerine silahını çeken 62 yaşındaki Kopuk, İnci'yi vurdu. Olayı duyunca toplanan Roman vatandaşlar, Kopuk'un evini ateşe verdi. Çıkan olaylarda 4 ev yakıldı, 6 evin ise camları kırıldı. Olaylar sırasında 4 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Gece geç saatlere kadar süren olaylar, sabah saatlerinde Muğla'dan takviye olarak gelen komandolar ve çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle sona erdi. Gözaltında bulunan Yaşar Kopuk dün işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edildi.

İKİ TENEKEYE 9 EL ATEŞ

Ölen İnce Ali İnci ise dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Güvenlik güçleri mahallede geniş güvenlik önlemleri aldı. Caddelerde kuş uçurtulmadı. Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu'nun da katıldığı cenaze töreninde anne Neşe İnci oğlunun ardından gözyaşı döktü.

Torununun zihinsel engelli olduğunu ve hiç okula gitmediğini söyleyen aynı ismi taşıyan dedesi İnce Ali İnci, "10 yaşındaki çocuğa 9 el ateş edilir mi? Aldığı da iki tane teneke. Bunları alıp kaçarken arkasından vurmuş. Çocuk vurulduktan sonra yaralı halde kaçmış ama eve yaklaştığında yığılıp kalmış. Ateş edeceğine bize söyleseydi olmaz mıydı? Bu olayın peşini bırakmayacağız" dedi.