Derik Kaymakamı Fatih Safitürk şehit oldu

Mardin'de dün terör saldırısında yaralanan Derik Kaymakamı Fatih Safitürk (35) bu sabah şehit oldu...

Derik Kaymakamı Fatih Safitürk şehit oldu
Hürriyet'te yer alan habere göre Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirdikleri saldırıda yaralanan Kaymakam Fatih Safitürk'ün tedavi gördüğü hastanede şehit olduğunu açıkladı. Fatih Safitürk, Mete Yarar'ın yaptığı bir belgeselde kameralar önüne geçmiş ve PKK terörünü anlatmıştı. Şehit Safitürk'ün naaşı, tören için Gaziantep Havalimanına götürüldü. Hastane bahçesindeki vatandaşlar, şehidin götürülüşü sırasında gözyaşı döktü, tekbir getirdi.

Sabah saatlerinde gelen acı haberle dünkü terör saldırısında yaralanan Kaymakam Fatih Safitürk'ün tedavi gördüğü hastanede şehit olduğu açıklandı.  Vali Yerlikaya Safitürk'ün Gaziantep'teki Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanesinde yapılan ameliyatın ardından bu sabah 07.46'da yoğun bakım ünitesinde ebediyete intikal ettiğini belirtti.  Ali Yerlikaya, "Terör saldırısında şehit olan Kaymakamımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve ülkemize başsağlığı diliyorum" dedi.

ŞEHİT KAYMAKAMIN EŞİ: 'AĞLAMAYACAĞIM’

Gaziantep’te tedaviye alındığı hastanede şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün cenazesi, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki işlemlerinin ardından cenaze aracıyla havalimanına götürüldü. Burada şehit Kaymakam Safitürk için uğurlama töreni düzenlendi.

Törene Gaziantep, Mardin ve Kilis valileri, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ali Ekiyor, belediye başkanları, kurum müdürleri, askeri erkan ile kaymakamın babası Asım Safitürk, annesi Fatma Safitürk, öğretmen eşi Ayşegül Safitürk ve oğlu 3 yaşındaki Asım Eren Safitürk katıldı.

Konya’da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapan Ayşegül Safitürk, kucağında oğlu Asım Eren ile eşinin Türk bayrağıyla örtülü tabutunun yanına gelerek bir süre baktı ve "Ağlamayacağım, gözyaşı dökmeyeceğim" dedi. Olup bitenden habersiz olan küçük Asım Eren’in ağlaması için alandakileri duygulandırdı. Kaymakam Safitürk’ün özgeçmişinin okunduğu törende konuşan Mardin Valisi Mustafa Yaman, şunları söyledi: "Derik Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk, FETÖ ve PKK ile iyi mücadele ediyordu. İlçede çoğu kişi kendisini sevmişti. Kendisine Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum."

İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua edilmesinin ardından Kaymakam’ın cenazesi, defnedilmek üzere Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçakla, ailesi ise Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait uçakla Sakarya’ya uğurlandı.

25 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Öte yandan, saldırının ardından ilçe genelinde başlatılan geniş kapsamlı operasyon sürüyor. İlçede gözaltı sayısı 38'e yükselirken, şüphelilerden 13'ü İlçe Emniyet Müdürlüğünde alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 25 şüpheli ise Mardin Emniyet Müdürlüğüne sevk edildi.

Şehit Safitürk'ün naaşı, tören için Gaziantep Havalimanına götürüldü. Hastane bahçesindeki vatandaşlar, şehidin götürülüşü sırasında gözyaşı döktü, tekbir getirdi. Mardin'de vatandaşlar Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edildiği terör saldırısını kınadı.

Kanun hükmünde kararname (KHK) ile Derik Belediyesine görevlendirilen ve PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, katledilmeseydi Derik zeytinini dünyaya tanıtmayı hedefliyordu.

"TERÖRÜN OLUMSUZ ETKİSİNİ KALDIRACAĞIZ"

Derik Belediye Başkanlığı'nda da kayyum olarak atanan Safitürk, yaptığı açıklamada belediye hizmetleriyle terörün olumsuz etkisini tamamen ortadan kaldıracaklarını söylemişti. Kaymakam Safitürk, PKK'nın açtığı hendekleri kapatmak için önemli kararları hayata geçirmişti. PKK'lıların kazdığı çukurların kapatılması için belediye işçi göndermeyince, Kaymakam Safitürk dışarıdan getirttiği işçilerle çukurları kapattırmıştı. Safitürk, ilçenin parke taşlı cadde ve sokakları patlayıcı tuzaklanmasını önlemek için 'asfalt' projesini de geliştirmıştı. Karayolları Genel Müdürlüğü ile Derik Kaymakamlığı kısa sürede kritik noktalar asfaltlayarak, bomba tuzaklamalarının önüne geçmişti.

ŞEHİT KAYMAKAMIN BABASINDAN İLK AÇIKLAMA

Şehit kaymakam Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk Dr. Ersin Arslan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, terörü lanetledi.  Oğluyla gurur duyduğunu dile getiren Safitürk, "Vatan, uğrunda şehit olan varsa vatandır. Vatan uğruna ben de hazırım. Oğlumu şehadete ulaştıranları Allah'a havale ediyorum, vatan sağ olsun. Allah, vatanımıza ve milletimize yardım eylesin. Allah, terörü destekleyenlerin kendi başlarına bela etsin" diye konuştu. 

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da hastaneye gelerek, aileye başsağlığı diledi.  

ŞEHİT KAYMAKAM SAFİTÜRK KİMDİR?

1981 yılında Sakarya’nın Geyve İlçesi’nde doğan Muhammed Fatih Safitürk 2004 yılında Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İng) Bölümünden mezun oldu. 2005 Yılında Ulaştırma Bakanlığı, Savunma Sekreterliği (memur) görevinde bulunan Safitürk, 2006-2008: Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürlüğü (Uzm. Yrd.) olarak görev yaptı. Safitürk 2009 yılında Kastamonu Küre Kaymakam vekili 2010 yılında University of Exeter, Politics, (Yüksek Lisans) tamamladıktan sonra 2011-2013 yıllarında Bolu Kıbrıscık Kaymakamı ve 2013-2015 yıllarında Bingöl Kiğı Kaymakamlığı görevlerini yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığının son kaymakamlar kararnamesiyle Mardin’in Derik Kaymakamlığına atandı. Muhammet Fatih Safitürk evli ve bir çocuk babası. Şehit Kaymakam Safitürk’ün eşinin de öğretmen olduğu belirtildi.

TERÖRİSTLER BOMBA PATLATMIŞTI!

Mardin'in Derik ilçesindeki kaymakamlık binasına dün PKK'lı teröristler tarafından bombalı saldırı düzenlenmişti.  Saldırı ile ilgili çalışmalarını sürdüren polisin patlayıcıda metal kullanılmadığını ve saldırının plastik patlayıcı ile yapıldığını tespit ettiği ileri sürüldü. İHA'nın haberine göre bidonla binaya sokulan patlayıcının Kaymakam Safitürk'ün masasının altına yerleştirildiği ve burada infilak ettirildiği iddia edildi. Polisin patlayıcının içeriden alınan destekle binaya sokulduğu üzerinde durduğu öğrenilirken, kaymakamlık makamının bulunduğu binanın 2'nci katında güvenlik kamerasının olmadığı belirtildi.

Hain saldırıda Kaymakam Safitürk ile şoförlüğünü de yapan koruması Mustafa Dinç, özel kalemde görevli Mehmet Şerif Mesutoğlu, maliye memuru Beşir Ulusoy ile görevlilerden Fikret Bağı yaralanmıştı.

Derik Kaymakamı Fatih Safitürk şehit oldu