Derya Uluğ: "İşin şan ve şöhret kısmında değilim"

"Okyanus" adlı single çalışmasıyla geçtiğimiz yaza damga vuran Derya Uluğ, bu kez yeni single çalışması "Canavar"ı müzik severlerle buluşturdu.

Derya Uluğ: "İşin şan ve şöhret kısmında değilim"
Akşam'dan Aysun Yıldız Güngör'ün röportajı...

İlk single parçanız Okyanus’la geçtiğimiz yaz hit oldunuz. Bekliyor muydunuz şarkının bu kadar sevileceğini?


Bekliyordum diyemem ama hayal ediyordum. Böyle hızlı bir ivmeyle insanlara yayılması beni çok mutlu etti. Umarım böyle devam eder.

Neler değişti hayatınızda o zamandan sonra?

Özel hayatımda hiçbir değişiklik olmadı. Hala aynı evimde ve aynı çevremle yaşamaya devam ediyorum. Hayatımdaki değişiklikler iş anlamında oldu. Şarkım, daha fazla insana ulaştı. Çok şükür yoğun ve hala devam eden bir konser programı yaşıyorum okyanus çıktığından beri.

Yeni single şarkınız Canavar’la iddialı mısınız?

İddialı olmak değil bu ama çok sevilmesi için dua ettik ve çok çalıştık. Şu an güzel gidiyor, iyi bir başlangıç yaptık. Umarım böyle devam eder. 

Şarkıda “Ne iyi büyüttüm besledim, güzel bir nankör yetiştirdim” diyorsunuz. Kime yazdınız bu şarkıyı?

Aslında şarkıyı Asil Gök’le beraber yazdık. Bir duygu durumuydu ve sinir anında yazdık. Değer bilmeyen insanlara hitap ediliyor diyelim…

ÇOCUKLUĞUM MÜZİKLE İÇ İÇE GEÇTİ

Biraz geçmişe gidersek nasıl bir hikâyeniz var, nasıl bir çocukluk geçirdiniz?


Müzikle dolu, iç içe bir çocukluk geçirdim. Zaten müzik eğitimim ben çok küçükken başladı ve müzik öğretmenliği okudum. Sonrasında sahne hayata başladı.

Ebru Gündeş’le bir araya gelmeniz nasıl oldu?

Ebru Gündeş’in orkestrasında çalışan yakın bir arkadaşım sayesinde oldu. Bizi tanıştırdı ve ekibe ben de dâhil oldum.

Ailenizde müzikle uğraşan birileri var mıydı?

Benim çekirdek ailemde yoktu ama akrabalarımızda vardı. Halam opera sanatçısı, kuzenlerimden yine piyano hocası ve opera sanatçısı olan var. Büyük dayım Türk müziği söyler. Ben de onlardan kapmışım bir şeyler.

Sesinizin güzel olduğunu ne zaman keşfettiniz?

İnanın bunu ben de hatırlamıyorum. Kendimi hatırlamayacak kadar çok küçük yaşta… 12-13 yaşındayken elime tarağı alır şarkılar söylermişim evde. Annemler sürekli anlatır.

KENDİMİZE GÜVENİYORDUK

Yıllar sonra hayalinizi gerçekleştirmek üzere single çıkardınız. Başarılı olurum veya olmam kaygısı yaşadınız mı?


Tabii ki yaşadım. Ancak ekip olarak başarılı bir iş yaptığımızın farkındaydık. Dolayısıyla kendimize güveniyorduk. 

İlk single şarkınızı Ebru Gündeş desteklemişti. Canavar şarkınız için bir yorumda bulundu mu?

Evet, Canavar içinde bir paylaşım yaptı Ebru Hanım, sağ olsun desteğini eksik etmiyor. Tabii bunlar çok mutlu ediyor beni.

Yaşadıklarınızdan sonra "ikinci hayatınızda" sizi en çok ne mutlu ediyor? Şan mı, şöhret mi, albüm mü?

İkinci hayatım diye bir şey yok.  Benim hayatımda az öncede söylediğim gibi hiçbir şey değişmedi. Tanınırlık oldu evet ama o saydığınız üçlünün şan ve şöhret kısmı beni alakadar etmiyor. Her zaman beni heyecanlandıran yegâne şey işin albüm tarafı oldu. Müzik kısmı her zaman ön planda benim için.

İnternette okudum “Sıla Gençoğlu'nun başını çektiği ‘atarlı-giderli biladergillerin’ yeni üyesi. Fazlasıyla hırçın, ziyadesiyle gergin ve aileye hoş geldin” yazmışlar. Sıla’yla tarzınız benziyor mu?

Bu konuda yorum yapan çok var. Gülşen’e de benzetiyorlar. Ben onların içinde harman olduğumu düşünüyorum. Hiç birine tam anlamıyla benzediğimi düşünmüyorum. Hepsi çok değerli… Ülkemizde ki en değerli beste ve yorumcuları bu isimler. Ben de çok beğeniyorum kendilerini.

ESKİDEN ÇOK İNATÇIYDIM

Aşk acısı size nasıl şarkılar yazdırır?


Aşk acısı bana işte böyle şarkılar yazdırıyor. Çok hüzünlü olanlarda var daha sizin duymadığınız çok naif olanlarda var. İnşallah zaman geçtikçe hepsini sizlerle paylaşacağım.

Beğenmediğiniz veya sevmediğiniz bir huyunuz var mı?

Benim ilk aklıma gelen inatçılığım. Eskiye göre de bayağı kırdığımı düşünüyorum. Onun dışında etrafıma sormak lazım.
Konular Röportaj