Devlet Bahçeli: 'Kafalarını duvarlara vuracaklar'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çözüm sürecinde Abdullah Öcalan’ın resmi müzakereci olması halinde Ak Parti’nin bunun altından kalkamayacağını söyledi.

Devlet Bahçeli: 'Kafalarını duvarlara vuracaklar'
Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çözüm süreci için, “bedenimi koydum” ifadelerini anımsatan Bahçeli, “Bu PKK’yı güldürür, biz ise Vatan için canımızı veririz” dedi. Parti içine de sert mesaj veren Bahçeli, şunları söyledi:

* BEKAMIZ NAMLUNUN UCUNDA: Ağırlaşan iç ve dış tehditler Türkiye’nin milli birliğini ve toprak bütünlüğünü riske sokmaktadır. Bekamız, namlunun ucundadır. Dirliğimiz, topun ağzındadır. Sınırlarımız, bıçak sırtındadır. Türkiye, küresel bir kumpasın göbeğindedir. Etnik ve mezhep fay hatları aktif hale gelmiştir.

* ELE GEÇİRDİLER: Rüşvet ve yolsuzluk çeteleri, kara paracılar, altın kaçakçıları, kutucular, kasacılar, arazi yağmacıları, Hazine hortumcuları AKP’yi hücrelerine kadar ele geçirmiştir. Villada para eritemeyen soyguncular, AKP’nin belgeli ve ispatlı hırsızları olarak tarihe geçmiştir. 

* CANIMIZI VERİRİZ: Erdoğan’ın süreç ihanetine canını ve bedenini koyması kendi tercihi, kendi bileceği bir iştir. Erdoğan çözüm süreci için bedenini koyar, ihaneti sevindirir, PKK’yı güldürür; biz ise vatan için canımızı veririz, millet için bedenimizden vazgeçeriz. Gün gelecek, Erdoğan ve Davutoğlu, tarihin ve milletin duvarlarına kafalarını arka arkaya çarpacaklardır. Bakalım o zaman kaçacaklar mı, yoksa can vermekten hâlâ bahsedecekler mi, hep birlikte görmemiz mümkün olacaktır.

* DÖNEKLER: Partimizden belediye başkanı seçilip de nefsine yenilen, menfaatlere boyun eğen bazı döneklerin aramızdan kısa zamanda ayıklanması sevineceğimiz isabetli bir gelişmedir. MHP, ahlaki zafiyete düşen, samimiyet imtihanından geçemeyen, verilmiş sözlerini çiğnemede ustalaşmış kaypak ve korkak simalarla mesafe alamayacaktır.

TAHRİKE KAPILMAYIN

MHP’li Alanya Belediyesi’ni de ziyaret eden Bahçeli, burada yaptığı konuşmada da ise şunları söyledi: “Her gün Türkiye kavruluyor yanıyor. Sabırlı, soğukkanlı olmalıyız. En küçük tahriklere kapılıp, Türkiye’yi parçalamak isteyenlerin emellerine alet olmamalıyız. MHP’li kardeşlerimiz hiçbir tahrike kapılmayın. Etnik kimliği, mezhebi ne olursa olsun birlikte yaşamayı tercih eden vatandaşlarımız var. Bunlar arasında yangın, çatışma çıkarmayın, çıkaranlara sırtınızı dönün gidin. Bu sorumluluğu iktidara veriniz.”