Devlet Bahçeli: "Komutana dokunmayın"

MHP lideri Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Akar’a yönelik eleştirilere tepki gösterdi: "Şu an Suriye ile Irak ile ABD’si Almanyası uğraşırken komutanı tartışmaya açmak tarihi hata olur. Çökertilmeye çalışılan bir orduyu ayakta tutmaya çalışıyor. Eleştirecek adam mı kalmadı."

Devlet Bahçeli: "Komutana dokunmayın"
Yeni Şafak'tan Nur Banu Aras'ın haberine göre MHP lideri Devlet Bahçeli, darbe girişimiyle ilgili komisyona gönderdiği yanıtlar tartışılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a sahip çıktı.

Bazı basın mensupları ile önceki akşam iftar yemeğinde bir araya gelen Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın Meclis Darbe Komisyonu’na gönderdiği yanıtlara ilişkin şunları söyledi:

DARBENİN MUHATABI

“Genelkurmay Başkanı’nın ifadesidir, onu da kabul etmek gerekir. Sayın Genelkurmay Başkanı, darbenin muhattabı. İtiliyor, kalkılıyor, elleri kolları bağlanıp götürülüyor. Ona bunu yapanları bırakıp, onunla uğraşmak doğru değil. Terörle mücadele eden bir ülke... Terörü çökertmeye çalışan bir orduyu bir arada tutmaya çalışıyorsun.

ELEŞTİRECEK ADAM MI KALMADI?

Suriye ile Irak karmakarışık bir ortam içerisinde. Şu an Suriye ile Irak’la, ABD’si, Almanyası ile uğraşırken, Komutan’ı tartışmaya açmak tarihi bir hata olur. Cesaretlendirmek, olayların üzerine gidebilme bilgi ve becerisine sahip olmak lazım. Çökertilmeye çalışılan bir orduyu ayakta tutmaya çalışıyor. Dimdik bir Komutan. Devleti düşünmek lazım. Komutanı kırmamak, incitmemek lazım. Eleştirecek adam mı kalmadı? Sayın Akar bana göre, terörle mücadelede önemli işler başaran bir kahramandır."

BABAMIN OĞLU DEĞİL


Bahçeli, “Daha önce Şan Fırat operasyonu üzerinden dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel için ‘Sayın Özel Paşa, senin için vatan nedir? Yoksa Harbiye’de vatan konusu işlenirken dersi mi kırdın, okuldan mı kaçtın?’ ifadelerini kullanmıştınız. Akar’la daha yakınsınız gibi bir düşünce var, ne diyorsunuz?” sorusu üzerine de, “Genelkurmay Başkanı ile en az konuşan benim. Napıyoruz, göz göze mi konuşuyoruz? Genelkurmay Başkanı benim babamın oğlu değil. Onun döneminde askerlik yapmış değilim. Daha FETÖ’nün ne olduğunu tespit etmeden her şeyi Genelkurmay Başkanı’na yüklemek doğru değil. Günü gelince eleştiririz. Ama şu an çok yönlü bir savaş hali var” yanıtını verdi.

15 Temmuz darbe girişimi ile ordunun çökertilmeye çalışıldığına da dikkati çeken MHP lideri, Orgeneral Hulusi Akar'ın hem orduyu birarada tutmaya çalıştığını hem de terörle mücadele ettiğini vurguladı.