Devlet eşrafı çocuk gelinin düğününde!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Meclis Aile Bütünlüğünü ve Boşanma Sorunlarını Araştırma Komisyonu’nun önceki günkü toplantısında ‘çocuk gelin’ olaylarına ilişkin çarpıcı bir örnek verdi...

Devlet eşrafı çocuk gelinin düğününde!
Hürriyet'te yer alan habere göre Bozdağ “Küçük yaşta evlenmiş olanlarla ilgili bir ciddi sorun olduğunu Bakanlık olarak biz de düşünüyoruz. Sivas’tan gelen bir örnek var. Bir düğün yapılıyor; iki taraf da eşraftan. Düğüne ilçenin savcısı, hâkimi, emniyet müdürü, karakol komutanı, kaymakamı, belediye başkanı; ne kadar ileri gelen varsa geliyor. E, hediyelerini de takıyorlar, ‘Hayırlı olsun’ da diyorlar.

Daha sonra çocuk oluyor hastanede. Doktor bir bakıyor, yaş küçüklüğü var; ihbarda bulunuyor. Düğününe gelen karakol komutanı bunları evinden alıyor. Ondan sonra, şu anda yatıyor.”
şeklinde konuştu.

İYİ HAL İSYANI

Bekir Bozdağ, yargıdaki iyi hal indirimi konusunda, “Adalet Bakanı olarak itiraf ediyorum; ‘Boynunu büktü, kravatını taktı, iyi elbise giydi, tıraşını oldu, hâkime saygılı davrandı’ diye 62’nci maddeyi uygulayan hâkim, bu maddeyi ayaklarının altına alarak uygulamayı yapmıştır” dedi.