Devletten silah istediler!

Bugün başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde memurların en dikkat çeken talebi silah isteği olacak. Son dönemdeki güvenlik zaafından çekinen birçok kurumdaki memur, devletten silah alıp taşımak istiyor.

Devletten silah istediler!
Bugün'den Hasan Önal'ın haberine göre 2016-2017 dönemini kapsayacak toplu sözleşme görüşmeleri başlarken, birçok kurumda görev yapan memurların silah talebinde bulunması dikkat çekti. Kamu görevlilerinin silah taşıma taleplerinin son aylarda artan toplumsal olayların ardından yapılması dikkat çekti.

Toplu sözleşme görüşmelerinde silah taşıma talep edecek kamu çalışanları arasında adliyede çalışan emanet memurları, gece bekçileri, Adalet Bakanlığı çalışanları, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan sivil memurlar yer alıyor. Birçok kurum çalışanları için  ise emekliliklerin de silah taşımaları için ruhsat  verilmesi talep edilecek.

Ruhsat harcı olmasın

Silah talep eden bakanlıkların başında ise Adalet, Milli Savunma bakanlıkları çalışanları geliyor. Adalet Bakanlığı çalışanlarının ruhsat harcına tabi olmaksızın silah ruhsatı alabilmelerinin sağlanması sözleşme masasında gündeme gelecek. Adalet Bakanlığı gibi Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan sivil memurlar da Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görevli sivil memurlar gibi harca tabi olmaksızın silah taşıma ruhsatı alabilmek için  masada şanslarını deneyecek. İstanbul Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın terör örgütü tarafından rehin alınıp ardından şehit edilmesi adliyelerin güvenliğini tartışmaya açmıştı.

Adliye çalışanları da var

Kendilerini güvende hissetmeyen adliye çalışanları da bu toplu sözleşmelerde silah talep edecek. Bunların başında adliyelerde çalışan emanet memurları geliyor. Emanet memurları kendilerine tevdi edilen malzemenin korunabilmesi için silah taşıma yetkisi istiyor. Adliyelerde görev yapan gece bekçileri de görevleri süresince silah taşıma hakkı talep ediyor.

Emeklilikte de devam etsin

Toplu sözleşme masasında, silah taşıma ruhsatı olan kamu çalışanları bu haklarının emeklilikte de sürmesini isteyecek. Emniyet teşkilatında görev yapan ve çalışırken silah taşıma ruhsatı verilen sivil memurlar bu haklarının emeklilikte de devam etmesini talep ediyor. 

Tazminat  talebi

Gelir İdaresi Başkanlığı’nda görev yapan personelden görevi gereği silah taşıyanlar da kendilerine Emniyet Hizmetleri Sınıfındaki benzer kadrolara ödenen zam ve tazminatların ödenmesini istiyor. Bu personeller ayrıca ruhsat harcından muaf silah taşıma ruhsatı verilmesini talep ediyor.