DHKP-C elebaşı yakalandı

DHKP-C’nin Avrupa elebaşı Musa Aşoğlu, Almanya’da yakalandı. İçişleri Bakanlığı’nın terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride bulunan Aşoğlu hakkında, savcı Selim Kiraz’ın şehit edilmesi olayından da yakalama kararı var.

DHKP-C elebaşı yakalandı
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre İçişleri Bakanlığı'nın arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan terör örgütü DHKP-C'nin Avrupa'daki bir numarası yöneticisi Musa Aşoğlu, Almanya'da yakalandı. Aşoğlu, Sabancı suikastından, şehit savcı Selim Kiraz suikastına kadar bir çok kanlı eylemde imzası olan bir isim. Federal Başsavcılıktan yapılan açıklamada, 55 yaşındaki Hollanda vatandaşı Musa Aşoğlu'nun Hamburg'da yakalandığı belirtildi. Zanlının, DHKP-C'nin Avrupa yapılanmasının hiyerarşisinde yer aldığı ve profesyonel kadroda örgüt liderlerinin talimatıyla çeşitli görevleri yerine getirdiği ifade edildi. Açıklamada, zanlının en son terör örgütün sözde “Avrupa sorumlusu” olarak görev yaptığı aktarıldı. Açıklamada, Aşoğlu'nun söz konusu pozisyonu ile Avrupa genelinde örgütün yöneticilerini sevk ve idare ettiği, bunları takip ettiği ve yönetici kadroları atadığı ifade edildi.

TUTUKLAMA TALEBİ

Zanlının en önemli görevinin ise terör örgüt için mali kaynak bulmak için talimatlar vermek ve 'bağış' paralarını teslim almak olduğu aktarılan açıklamada, Aşoğlu'nun tutuklama talebi ile hakim karşısına çıkarılacağı kaydedildi. Aşoğlu'nun Türkiye'ye iadesiyle ilgili bilgi verilmedi.

Kırmızı listede

Musa Aşoğlu İçişleri Bakanlığı'nın terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alıyor.

Aşoğlu'nun yakalanması için ihbarda bulunanlara 4 milyon lira ödül verileceği belirtiliyor.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın İstanbul Adalet Sarayı'ndaki odasında teröristlerce rehin alındıktan sonra şehit edilmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Aşoğlu için de yakalama kararı çıkartılmıştı. Sabancı suikastında da adı geçen Aşoğlu, suikast sanıklarından Fehriye Erdal'ı yönlendiren ve koruyan isim. Belçika'da yapılan duruşmalarda sürekli Erdal'ın yanında görülen Aşoğlu, Belçika polisi tarafından Erdal'ı kaçırıp sakladığı için sorgulandı ancak serbest bırakıldı.