Dick Advocaat hakkında bilinmeyen gerçekler!

Sezon sonu hem Fenerbahçe'yi bırakıp hem de emekli olacağını açıklayan Hollandalı'ya bu kararı aldıran sebepleri Vatan Gazetesi açıkladı...

Dick Advocaat hakkında bilinmeyen gerçekler!
Vatan'ın Şampiy10 ekinden Ali Can'ın haberine göre Konyaspor'a Kadıköy’de yenilen F.Bahçe’de teknik direktör Dick Advocaat sezon sonu ayrılacağını söylerken bununla yetinmeyip teknik direktörlük kariyerini noktalayacağını da açıkladı. “F.Bahçe’de benden de büyük sorunlar var” diyerek emekliliğini açıklayan Hollandalı çalıştırıcı neden bu kararı aldı?

Advocaat maç sonundaki basın toplantısında “Söylemek istediğim şeyler var ama yeri burası değil” diyerek detaya girmezken, tecrübeli hocanın söyleyemediklerini ve neden emekliliği seçtiğini Vatan açıkladı...

1- Yetersiz kadro... Kadro planlamasının yapılmaması ve önceki sezonun eksiklerinin aynen devam ediyor olması. Futbolcuların bireysel olarak eksiğinin çok olmasına ve yapılan uyarılara rağmen kimsenin kendini geliştirmek için ekstra bir çaba sarfetmemesi.

2- Futbolcularının vurdumduymazlığı... Takımda herkesle bire bir konuşmasına ve kariyerlerinden örnekler vermesine rağmen hiçbir futbolcuyu kazanamadı.

3- Alınan ortak kararlara yönetimin sonrasında uymaması ve Advocaat’ı yarı yolda bırakması... Bunların en bariz olanı ise Emenike ve Van der Wiel’i kadro dışı bıraktıktan sonra yönetimin affetmesi.

4- Yine yönetim nezdinde işine karışılması ve kadro planlamasında teknik heyetin özgür olamaması... Bu konunun da en sonunda inatlaşmaya kadar gitmesi... Öyle ki Advocaat’ın bazı isimleri sırf inat olsun diye oynattığı dahi kulislerde konuşuluyor.

5- Tek bir transfer yaptı... Lens’i önerdi, turnayı gözünden vurdu. Ancak sonrasında kendisine verilen transfer sözlerinin hiçbiri tutulmadı. Onaylamadığı ve eksik bulduğu halde Karavaiev’e tahammül etmek zorunda kaldı.

6- Açık sözlü ve dobra oluşunu ne futbolcular, ne yönetim ne de medya kaldırabildi... Yaptığı her durum tespitinin yanlış yorumlanması ve bunun kendisine ekstra sıkıntı olarak geri dönmesi.

Bütün bunlara ailesine ve ülkesine duyduğu özlem de eklenince Advocaat emekliliği tercih etti. Hatta uzun yıllar görev aldığı Rusya’da çalışmaya tekrar sıcak baksa da sarı-lacivertli takımda yaşadığı sıkıntılar sonrası bu seçeneğini de rafa kaldırdı.
Konular Spor Haberleri