Digitürk Doğuş Grubu'nun mu olacak?..

Çukurova Grubu şirketlerinden Digitürk'ün Doğuş Grubu'na satışı konusunda kesinleşen bir durum olmadığı bildirildi.

Digitürk Doğuş Grubu'nun mu olacak?..

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kaynaklarından elde edindiği bilgiye göre, Digitürk'ün Doğuş Grubu'na satışı ile ilgili kesinleşen bir durum bulunmuyor.

HANGİ FONLA GÖRÜŞÜLÜYOR?

TMSF, basında yer alan Digitürk'ün yüzde 47'sine sahip olan Providence Equity Partners fonu ile görüştüğünü de doğruladı.

TMSF EL KOYMUŞTU

TMSF, Çukurova Grubu'ndan alacaklarının tahsili amacıyla grubun 12 şirketinin yönetimini devralmıştı. TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, yönetimini devraldıkları dijital yayın platformu Digiturk'ün satışını şirketin diğer yabancı ortağı olan fonla birlikte gerçekleştirebileceklerini söylemişti. Gül, grubun görüşmeleri sonlandırması halinde TMSF ile istişareli olarak Digiturk hisselerinin satışının söz konusu olabileceğini dile getirmişti.

Futbolda Türkiye Süper Lig yayın haklarına sahip olan şirketin satışını, yüzde 53 hissesine sahip Çukurova Grubu ile yüzde 47'sine sahip olan Providence Equity Partners fonu beraber gerçekleştirecek. Ortakların şirketi satması halinde de devreye TMSF girecek. TMSF'nin sürece onay vermesinin ardından satış işlemi gerçekleşmiş olacak.


HABERTÜRK İNTERNET SİTESİ