Dilek Doğan için cemevinde cenaze töreni düzenlendi

Sarıyer’de düzenlenen terör operasyonu sırasında polisin silahından çıkan kurşunla yaralanarak kaldırıldığı hastanede dün gece yaşamını yitiren 25 yaşındaki Dilek Doğan için Sarıyer Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Boğaziçi Cemevinde tören düzenlendi.

Dilek Doğan için cemevinde cenaze töreni düzenlendi
Milliyet'te yer alan habere göre Dilek Doğan’ın cenazesi gece Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu morgundan yakınları tarafından alınarak Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’ndeki cemevine getirildi ve öğle saatlerinde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Dilek Doğanın babası Metin Doğan, annesi Aysel Doğan, ağabeyi Emrah Doğan’ın da bulunduğu aile fertleri, yakınları ve arkadaşları katıldı. Doğan’ın ailesi tören öncesi taziyeleri kabul etti. Törene katılanlar tarafından bir süre sloganlar atıldı.

Cemevi bahçesine kırmızı bez ile sarılı üstü açık bir tabutla çıkarılan Dilek Doğan’ın cenazesi başında sevenleri ve ailesi gözyaşı döktü, saygı duruşunda bulunuldu.

Yapılan törenin ardından Doğan’ın cenazesi yeniden cemevi morguna kaldırıldı. Tören sırasında tabut başında kırmızı flamalı ve tek tip kıyafetli kadınlar nöbet tuttu.

'BEN BOYUN EĞMEM'

Dilek'in acılı annesi, cenaze töreninde yaptığı açıklamada, "Hiçbir şey yokken kızımı vurdu. O polisin yüzünü tanıyorum. Getirsinler kızımın katliini. Ben boyun eğmem, katili bulurum" diye konuştu.

DİLEK'İN AĞABEYİ: "YILMAYACAĞIZ, BİZ KANACAĞIZ"

Dilek'in ağabeyi Emrah Doğan, "Savaşın bile bir ahlakı vardır. Elinde silah olmayana güçsüze karışılmaz. Biz iyi biliyoruz. Bunlar alçaklar. İktidarlarını korumak için bunu yapıyorlar. Yoksul halk çocuklarını öldürüyorlar. Ama yılmayacağız biz kazanacağız" şeklinde konuştu.