Dışişleri Bakanlığı'ndan McMaster'a flaş yanıt!

Dışişleri Bakanlığı, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster'ın açıklamalarına tepki göstererek, iddialarının hayret verici, temelsiz ve kabul edilemez nitelikte olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan McMaster'a flaş yanıt!
İHA'nın haberine göre Bakanlıktan yapılan açıklamada "ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster’ın, bir düşünce kuruluşu tarafından dün (12 Aralık) Vaşington’da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada ülkemizi ve hükümetimizi hedef alan ifadelerde bulunduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Ülkemizin terörizm ve radikalizmin her boyutuyla nasıl bir mücadele verdiğini en iyi bilmesi gereken bir makamda bulunan Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster’ın gerçeklikle bağlantısı olmayan iddiaları hayret verici, temelsiz ve kabul edilemez niteliktedir.  

Dost ve müttefik olarak görmeye devam ettiğimiz ABD’nin ülkemize aynı yaklaşımı sergilemesini ve her ne sıfat altında olursa olsun YPG gibi terör örgütlerine desteği bırakarak, geleneksel müttefiklik ilişkilerimiz ve uluslararası meşruiyete uygun şekilde ülkemizin kararlılıkla sürdürdüğü terörizm ve radikalizmle mücadelesine daha somut ve etkin destek vermesini beklemekteyiz"
ifadeleri kaydedildi.