Diyarbakır Valiliği önünde polise silahlı saldırı!

Diyarbakır Valiliği önünde güvenlik önlemi alan polislere, bir kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Polislerin de anında karşılık vermesiyle çıkan kısa süreli çatışmanın ardından saldırgan yaralı olarak kaçarken, olayda 1 polis memuru hafif yaralandı.

Diyarbakır Valiliği önünde polise silahlı saldırı!
Milliyet'te yer alan habere göre Merkez Yenişehir ilçesi İnaloğlu caddesi üzerinde bulunan Diyarbakır Valiliği binasının önünde güvenlik önlemi alan polislere bu akşam saat 19.45 sıralarında bir kişi tarafından ateş açıldı. Polislerin de karşılık vermesi ile kısa süreli bir çatışma yaşandı. Saldırı sırasında Valiliğin karşısında bulunan Anıtpark'taki kafede oturan vatandaşlar, silah sesleri nedeniyle korku ve panik içinde kaçıştı. Saldırıda 1 polis memuru hafif yaralanırken, saldırganın ise yaralı olarak kaçtığı öne sürüldü. Olay yerine çok sayıda polis zırhlı araç sevk edilirken, saldırganın yakalanması polis bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Saldırıdan sonra olay yeri inceleme ekipleri bölgede araştırma yapıp mermi kovanları topladı. Yetkililer, saldırının tabanca ile gerçekleştiğini ve Valilik önünde bekleyen TOMA aracında bulunan polislere yönelik olduğunu, saldırının terör saldırısı olup olmadığının araştırıldığını söyledi. Saldırı ile ilgili bölgede bulunan güvenlik kameraları ve mobeselerdeki kayıtlar incelenirken, bölgede bulunan görgü tanıklarının da ifadelerine başvuruldu.

Diyarbakır Valiliği'nin bulunduğu İnaloğlu caddesinin Valilik ve Valilik konutunun bulunduğu kısmı güvenlik gerekçesiyle bir süre önce araç trafiğine kapatılmıştı.

VALİLİK: 'TERÖR BAĞLANTISI OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR'

Diyarbakır Valiliği basın bürosundan yapılan açıklamada saldırının terör bağlantısının olup olmadığının araştırıldığı ifade edildi. Valilik açıklaması şöyle:

"05.10.2016 Çarşamba günü saat 20.00 dolaylarında, kimliği belirsiz bir şahıs tarafından Valilik binası önünde durmakta olan TOMA'da görevli polis memuruna bir el ateş etmek suretiyle saldırı düzenlenmiştir.

Saldırıya uğrayan polis memuru hafif yaralanmıştır. Olay yerinde bulunan diğer güvenlik kuvvetlerimiz tarafından saldırgana anında karşılık verilmiştir. Sivil vatandaşlarımıza zarar gelmemesi konusunda güvenlik kuvvetlerimizin göstermiş olduğu hassasiyet ve havanın karanlık olması nedeniyle saldırgan olay yerinden kaçarak uzaklaşmıştır. Saldırganın yakalanması için başlatılan çalışmalar devam etmektedir. Olayın terör bağlantısı olup olmadığı araştırılmaktadır. Yaralı polis memuruna acil şifalar dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."