Doçent cinayetinde şok!

SÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Özdemir'in (42), Alaaddin Keykubat Yerleşkesi dekanlık binasındaki odasında bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu.

Doçent cinayetinde şok!
Vatan'da yer alan habere göre Selçuk Üniversitesi (SÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in, bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili Prof. Dr. Ahmet G. hakkında "tasarlayarak adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, sekreter Asuman S. için ise "suçun işlenmesini kolaylaştırdığı" gerekçesiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

SÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Özdemir'in (42), Alaaddin Keykubat Yerleşkesi dekanlık binasındaki odasında bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu.

Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etti. Polisteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Prof. Dr. Ahmet G. ile tutuksuz yargılanmasına karar verilen Asuman S, 29 Aralık'ta hakim karşısına çıkacak. Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianamenin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Olay günü odadaki boğuşma sırasında meydana gelen gürültü sebebiyle dosyada bilgi sahibi olarak ifadeleri alınan bazı öğretim görevlisi ve öğrencilerin, odalarından dışarıya çıktıkları belirtildi.

Üzerindeki kan izlerini gizlemek için maktulün montunu giymiş

İfadesi alınanlardan birinin duyduğu sesten dolayı maktul Celalettin Özdemir'in odasının kapısını çaldığı, "Celalettin hoca" diye seslendiği, içerideki sesin kesildiği ve kimsenin cevap vermediği aktarılan iddianamede şu bilgilere yer verildi: "Kapının kilitli olduğunu ve dışarıda birilerinin olduğunu fark eden Ahmet G, üzerindeki kan izlerini saklamak için maktule ait montu giyerek oda penceresinden dışarı çıktı. Fakültenin diğer kapısından tekrar içeriye giren Ahmet G, odasında üzerine değiştirdi. Odasından çıkarken karşılaştığı kişinin kendisine, 'Celalettin hocanın odasından gürültüler geliyor' demesi üzerine sanık, 'son zamanlarda herhalde biraz sıkıntıları var' diyerek cevap verdi."

Asuman S. tarafından zehirlendi şüphesi

Müşteki ve şüpheli vekillerinin soruşturma kapsamında dilekçeler vererek, bazı taleplerde bulunmasına da iddianamede yer verildi. Bu taleplerden soruşturmayı aydınlatmaya yarar görülenler yerine getirildi. Müşteki ve müşteki vekillerinin dilekçelerinde, maktulün şüpheli Asuman S. tarafından zehirlenme ihtimali olduğunu ve Özdemir'in bazı bilgilere ulaşması nedeniyle öldürüldüğü yönündeki iddialar araştırıldı. Özdemir'in zehirlendiğine ve bir takım bilgilere ulaşması nedeniyle öldürüldüğüne dair yeterli şüphe oluşturacak herhangi bir delil elde edilemediğine vurgu yapıldı. Savcı, Ahmet G'nin, Doç. Dr. Celalettin Özdemir'i tasarlayarak öldürdüğü, şüpheli Asuman S'nin ise kapıyı kilitleyerek maktulün dışarıya çıkmasını engellediği ve suçun işlenmesini kolaylaştırdığı gerekçesiyle yargılanmasını talep etti. Şüpheli Ahmet G. hakkında, "tasarlayarak adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, sekreter Asuman S. için ise "suçun işlenmesini kolaylaştırdığı" gerekçesiyle 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

NE OLMUŞTU?

SÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in, Alaaddin Keykubat Yerleşkesi'ndeki Mühendislik Fakültesi dekanlık binasındaki odasında 5 Haziran'da cesedi bulunmuş, olayla ilgili aynı üniversitedeki öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet G. tutuklanmış, sekreter Asuman S. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. Prof. Dr. Ahmet G'nin; Özdemir'i fakültede şirket elemanı olarak çalışan Asuman S. ile ilişkisini öğrendiği için öldürdüğü ileri sürülmüştü. Dekanlık görevinden istifası Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilmeyen Handan Kamış, eşi Ahmet G'den boşanmıştı. Asuman S. de mahkemeye giderek eşinden ayrılmıştı.