Doçent cinayetine ilişkin yeni bilgiler!..

Konya'da Selçuk Üniversitesi’nde görevli iki öğretim üyesinden Prof. Dr. Ahmet G.'nin, Doç.Dr. Celalettin Öztürk’ü boğazını keserek öldürmesinin altından 'aynı kadına aşk' çıktı.

Doçent cinayetine ilişkin yeni bilgiler!..
DHA'nın haberine göre iki öğretim üyesinin de aşık olduğu Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde sekreter Asuman S., cinayetle ilgili gözaltına alındı.

Selçuk Üniversitesi’ni şoke eden korkunç cinayette her şey iki öğretim üyesinin, aynı kadına ilgi duymasıyla başladı. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. G. ile evli olan Kimya Mühendisliği Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet G., taşeron şirket kadrosunda bulunan ancak bölüm sekreterliğini yapan 35 yaşındaki Asuman S.’ye ilgi duydu. Evli olan sekreter 35 yaşındaki Asuman S. iddiaya göre Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir’le de gönül ilişkisine girdi.

KISKANÇLIK KRİZİ CİNAYET İŞLETTİ

Fakülte Dekanı Prof. Dr. H. G. ile evli ve bir çocuk babası 55 yaşındaki Prof. Dr. Ahmet G. ile eşinden 6 ay önce boşanan 2 çocuk babası 42 yayındaki Doç. Dr. Celalettin Özdemir arasında, aynı kadına ilgi duymaları nedeniyle başlayan rekabet husumete dönüştü.

İddiaya göre sekreter Asuman S., eşi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. G. tarafından duyulmasından korktuğu için Prof. Dr. Ahmet G.’ye uzak durmaya başladı. Kimya Mühendisliği Bölüm Sekreteri olan Asuman S. iki hafta önce Mühendislik Fakültesi Dekanlığı’nın isteğiyle bu görevinden alınarak, Turizm Fakültesi’nde görevlendirildi.

Asuman S.'nin son günlerde Doç. Dr. Celalettin Özdemir’le samimiyetini ilerlettiğini gören Prof. Dr. Ahmet G., bunu hazmedemeyip kıskançlık krizine girdi. Böylece iki öğretim üyesi arasında husumet başladı.

Olay günü de Prof. Dr. Ahmet G. odasına girdiği Doç. Dr. Celalettin Özdemir’le tartışırken kendini kaybetti, vücuduna ve boğazına sapladığı bıçak darbeleriyle öldürdü. Cinayetten iki gün sonra dün üniversitedeki odasında kanlar içinde cesedi bulunan Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in katili olarak Prof. Dr. Ahmet G. gözaltına alındı.

EMEKLİLİK DİLEKÇİSİNİ VERMİŞ

Cinayetten sonra evine gitmediği ve emeklilik dilekçesini verdiği belirtilen Prof. Dr. Ahmet G., emniyetteki sorgusunda iddiaya göre cinayeti itiraf etti. Doç. Dr. Celalettin Özdemir’le aynı kadına ilgi duymaları nedeniyle çıkan tartışma sonucu tartıştıklarını anlatan Prof. Dr. Ahmet G., olayı ailesi ve üçüncü kişilerin de duymasından korktuğu için cinayet işlediğini söyledi.

Prof. Dr. Ahmet G., ilgi duydukları kadının da üniversitede görev yaptıkları bölümde sekreter Asuman S. olduğunu anlattı.

KADIN SEKRETER GÖZALTINDA

Cinayetle ilgili soruşturmayı derinleştiren polis cinayet şüphelisi Prof. Dr. Ahmet G. ile öldürülen Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in gönül ilişkisine girdikleri ileri sürülen sekreter Asuman S.’yi gözaltına aldı.

Evli olan ve taşeron şirket kadrosunda bulunan sekreter Asuman S.’nin iki öğretim üyesinin arasında kaldığını, kendisinin cinayetle ilgisinin olmadığını söylediği belirtildi.

Bu arada cinayet şüphelisi Prof. Dr. Ahmet G.’nin eşi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. G.’nin de ifadesine başvuruldu. Prof. Dr. H. G.’nin ifadesinde eşinin gönül ilişkisinden bilgisinin olmadığını söylediği öğrenildi.

Prof .Dr. Ahmet G. ile sekreter Asuman S.’nin sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

REKTÖRLÜK İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü de olayın ardından idari soruşturma başlatıldığını açıkladı. Olayın kişisel olduğunu, üniversitenin kurumsal kimliğine zarar vermemesi gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"5 Haziran 2014 tarihinde meydana gelen elim olay sonucu hayatını kaybeden Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in vefatının ardından rektörlüğümüzce idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna ifade etmek isteriz ki, üniversitemiz çağdaş ilkeler doğrultusunda, evrensel eğitim kurumu anlayışıyla hareket etmektedir. Kişisel ve münferit sayılabilecek bu elim hadiselerin bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif alandaki başarılarla söz ettiren üniversitemizin kurumsal kimliğine zarar vermemesi gerektiğini altını çizmek isteriz. Unutulmamalı ki, evlatları Selçuk Üniversitesi’nde eğitim gören, Türkiye’de ve dünyanın bir çok ülkesinde on binlerce aile bulunmaktadır. Bu tür elim olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle, merhumun ailesi başta olmak üzere, tüm üniversitemiz mensuplarına başsağlığı ve sabır dileriz.”