Doğa tutkusu sonu oldu!...

Antalya'nın Kemer İlçesinde 2 bin 365 metrelik Tahtalı Dağının zirvesine çıkarken fenalaşan doğa rehberi emekli astsubay 56 yaşındaki Servet Sezgin, yaşamını yitirdi.

Doğa tutkusu sonu oldu!...
Hürriyet'in haberine göre Kemer'e bağlı Beycik Mahallesine kadar araçlarıyla gelen emekli astsubaylar Servet Sezgin ile Şükrü adlı arkadaşı, Tahtalı Dağının zirvesine çıkmak için yürüyüşe başladı. Zirveye 1 kilometre kala saat 15.00 sıralarında arkadaşının 5 metre kadar önünde yürüyen Servet Sezgin bir anda yere yığıldı. Yakındaki diğer bir gruptan Rus turist Sezgine ilk müdahaleyi yaparken arkadaşı da 112 Acil Çağrı Merkezini aradı.

TELEFON DİREKTİFİYLE KALP MASAJI

İlk olarak olay yerine Tahtalı Dağının zirvesinde bulunan Olympos Teleferik çalışanları geldi. 112 Acil Çağrı Merkezi ile kurulan irtibat sonrası teleferik çalışanları telefondan verilen direktifle Servet Sezgin'e kalp masajı ve suni teneffüs uyguladı. Ardından Çamyuva Jandarma Karakolu ekipleriyle gelen 112 personeli de suni teneffüs ve kalp masajını sürdürdü. Ancak yapılan müdahale Servet Sezgini kurtarmaya yetmedi.

TELEFERİKLE İNDİRİLDİ

Servet Sezginin cansız bedeni jandarma, 112 ve teleferik çalışanlarıyla birlikte alandan sedyeyle taşınarak Tahtalı Dağı zirvesine getirildi. Sezginin cenazesi teleferikleÿindirilerek cenaze aracına konuldu ve Kemer Devlet Hastanesine götürüldü. Cenaze burada yapılan işlemlerin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi.