Doğaç Yıldız televizyonla başladı tiyatroya geçti

Doğaç Yıldız, döneminin en çok izlenen dizilerinden olan İki Aile’de Efe karakteri ile televizyonda boy gösterdi. Tiyatro eğitimi aldı. İlk profesyonel oyununu ödül ile taçlandırdı.

Doğaç Yıldız televizyonla başladı tiyatroya geçti
Yeni Asır'dan Simge Güler'in röportajı...

İÇGÜDÜLERİM İÇİN


Neden tiyatro bölümünü seçtiniz?

Oyunculuk iç güdülerimi doğru yönlendirebilmek, daha doğru ve bilinçli oynayabilmek için.

Sahnede kaç oyun oynadınız?

Profesyonel anlamda (biletli) tek bir oyun oynadım (Woyzeck) ama öncesinde üniversite ve lise yıllarımda çok fazla oyunda oynadım.

Hangi sanatçıları örnek aldınız?

Örnek almaktan ziyade beğenerek takip ettiğim oyuncular; Emre Kınay, Haluk Bilginer, Şener Şen...

HEPSİ BİRARADA

Televizyon dizilerine geçişiniz nasıl oldu?


Aslında televizyona geçmedim. Hepsini bir arada götürüyorum benim için işin kalitesi önemli. Ama aksine, televizyondan başladım diyebilirim.

Lise yıllarımın başında en uzun soluklu projem olan "İki Aile"de rol aldım. Öncesinde de başka dizilerde ufak tefek rollerde yer almıştım.

En çok hangi dizi rolünde zorlandınız?

En çok şu anda oynadığım tarihi karakter olan "Şehzade Kasım" rolünde zorlanıyorum. Bambaşka senaryolar bambaşka hayatlar. Buradan bakmak lazım. Zaten oyunculuğun esası da bu değil mi? Bu işi bunun için seçtim.

Bir oyuncu olarak hiç olmadığınız karakteri canlandırmak nasıl bir duygu?

Her şeyden önce araştırmak, öğrenmek, empati kurmaya çalışmak sadece mesleki anlamda değil, kişiliğini de geliştiriyor.

Rol aldığınız dizi sürecinde ne tür zorluklar yaşıyorsunuz?

Çalışma saatleri ve düzensizlik en büyük problem diyebiliriz. Setlerin kendi içinde oturan düzenleri var ama tabii her insan evladı buna kolayca adapte olamıyor. Neticede dışarda da sürdürmeye çalıştığımız bir hayatımız var. Ama sonuçta işimiz bu. Ayak uydurmak zorundayız.

İlk filmi 'Kar' vizyona girmedi

En çok hangi rolünüzü sevdiniz?


Oynamaktan en çok zevk aldığım rollerden biri yine şimdi oynadığım "Şehzade Kasım" diğeri ise henüz vizyona girmeyen "Kar" filminde oynadığım "Bekir". Tabii set ortamı ve keyifle çalışmak da bu rolleri sevmemde etken.

Geçen yıl bir ödül aldınız. Bu ne için verildi ve size kim takdim etti?

Sezon boyunca oynamış olduğum "Woyzeck" oyunundaki performansımın üzerine verildi. Zor ve cesur bir oyundu. Ben ve arkadaşlarım iyi üstesinden geldik. Sağ olsunlar "Ekin Yazın Dostları" ekibi beni "genç yetenek" ödülüne layık gördü. Onlara tekrardan teşekkür ederim.
Konular Röportaj