Doğal plaj makyajı nasıl olur?

Mükemmel bir plaj makyajı için öncelikle cildinizi iyi korumanız gerekir.

Doğal plaj makyajı nasıl olur?
Akşam Life'tan Yasemin Miras'ın yazısı...

Yazın doğal makyajlar yapmayı tercih ederek, yüzümüzün güzel yanlarını ortaya çıkarırız. Abartılı göz makyajları, koyu renk rujlar kullanmadan plaj makyajınızı nasıl yapabilirsiniz?

İlk olarak krem sürün

Mükemmel bir plaj makyajı için öncelikle cildinizi iyi korumanız gerekir. Bozuk ve lekeli bir cilde plaj makyajı yapmak hoş olmayan bir görünüm verebilir. Yüzünüzü ve vücudunuzu mutlaka güneşten korumalısınız. Bunun için koruma faktörü yüksek olan güneş kremini sürmeli ve gün içinde birkaç kez yenilemelisiniz. Sonrasında plaj makyajınıza başlayabilirsiniz. Plajda yoğun kapatıcılar kullanamayacağınız için renkli nemlendiricileri kullanabilirsiniz.

Göz çevresi bakımı

Öncelikle göz çevresi çok fazla hassas olduğu için mutlaka güneşin zararlı etkilerinden korumalısınız. Koruma faktörü bulunan göz kremini kaş kemiğinden elmacık kemiklerinize kadar uygulamalısınız. Kapatıcı özelliği bulunan renkli göz kremlerini tercih ederek gözaltındaki hafif morluklarınızı da yok edebilirsiniz. Kirpiklerinizin dolgun ve uzun görünmesini istiyorsanız plajda sürebileceğiniz birçok waterproof yani su geçirmez maskara mevcut.

Kaş şekillendirme

Kaşlarınızı düzeltmek için herhangi bir markanın kaş jelini kullanmalısınız. Bu kaş jeli, suya dayanıklıdır, akmaz, kalıcıdır. Fakat bu ürünü kaşlara çok hafif uygulamalısınız çünkü güneş ışığında her detay çok daha fazla belli olur.

DUDAK KALEMİ

Dudaklarınıza suya dayanıklı mat bir kalem uygulayın. Bu kalem dudak hatlarının yeniden şekillendirilmesine ve belirginleştirilmesine imkan tanır.

Yasemin MİRAS / Akşam Life
Konular Kadın / Bakım