Doğalgaz fiyatları düşecek!..

Enerji Bakanlığı doğalgazı borularla değil CNG ve LNG ile ulaştırma kararı aldı. Bu yöntem maliyetleri düşürecek faturalar inecek.

Doğalgaz fiyatları düşecek!..
Takvim'den Barış Şimşek'in haberine göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın doğalgaz ulaşmayan il ve ilçe kalmaması hedefi kapsamında dağıtım hattına uzaklık ve coğrafi koşullar gibi sebeplerle boru gazının ulaşamadığı ilçeler için önemli bir adım atıldı.

Önümüzdeki 3 yıl içinde gaz arzı sağlanması hedeflenen 222 ilçe ve beldenin bir bölümüne doğalgaz CNG ve LNG ile ulaştırılacak. İlk uygulama Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde gerçekleştirilirken bakanlık bu şekilde maliyetlerde de düşüş yaşanmasını sağlayacak. Bu da tarifelere indirim olarak yansıyacak.

EPDK, CNG veya LNG alım maliyeti ile boru gazı alım maliyeti arasındaki farkın tarifelere yansımaması nedeniyle bir çalışma da gerçekleştirdi. Hazırlanan taslağa sektörden gelen görüşler doğrultusunda son şekli verildi. LNG/CNG alımlarının açık ihale yöntemiyle yapılması ve CNG/ LNG alım maliyeti ile boru gazı alım maliyeti arasında oluşacak farkın tüm tüketicilere yansıtılması karara bağlandı.