Doğan Heper son yolculuğuna uğurlandı!

Tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz cuma günü hayatını kaybeden Milliyet’in duayen ismi Doğan Heper bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Doğan Heper son yolculuğuna uğurlandı!
Medyanın Elli Tonu'nda yer alan habere göre törende Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, gazete çalışanları Doğan Heper’in eşi İffet Heper, kızları Başak Heper Kızıldemir ile Demet Heper, damadı Kanat Kızıldemir ve torunu Efe Kızıldemir de hazır bulundu. Heper ailesi ve Milliyet çalışanları Türk bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döktü.

‘GERİDE BIRAKTIĞI EN ÖNEMLİ BİR MİRAS’

Törende konuşan Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, “Hepimizin ağabeyi, ustası, hocası olarak ayrılıyor Doğan ağabey. Onu sonsuzluğa uğurlamak için buradayız hep birlikte. 23 yıl boyunca hayatının en önemli noktası Milliyet oldu. Milliyet’e ve Milliyet’in ilkelerine sahip çıkmak onun için birinci öncelikti. Bugün geride bıraktığı en önemli miras da bu zaten. Hepimizin başı sağ olsun, mekanı cennet olsun” dedi.

HELALLİK ALINDI

Mete Belovacıklı’nın konuşmasının ardından Doğan Heper için helallik alındı, dua edildi. Heper’in cenazesi, karanfillerle gazeteden uğurlandı.

BASIN KONSEYİNDE TÖREN

Milliyet gazetesinin önünde yapılan ilk törenden sonra, Heper’in naaşını taşıyan cenaze aracı, yıllarca görev aldığı Basın Konseyi’nin Osmanbey’deki merkezinin önüne getirildi. Burada Basın Konseyi çalışanları pencerelerden karanfiller atarak, Yüksek Kurul üyelerini son yolculuğuna doğru sevgi ve saygıyla uğurladılar. Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Doğan Heper’in eşi İffet Heper ve çocukları Başak ile Demet’e sarılarak ‘’Uzun yıllar Basın Konseyi’nin kurucu üyesi olarak görev yapan çok değerli Yüksek Kurul üyemizin kaybından büyük üzüntü duyduk. Onun kaybıyla, artık bir eksiğiz. O’nu çok arayacağız. Başta çok sevdiği ailesine, Basın camiasına ve tüm sevenlerine sabırlar diliyoruz.’’ dedi. Cenaze aracı, daha sonra alkışlar ve gözyaşları arasında Levent camiindeki tören için yola çıkarıldı.

ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞI’NDA TOPRAĞA VERİLDİ

Usta gazeteci Doğan Heper için Levent Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Siyaset, basın ve iş dünyasından bir çok ismin katıldığı cenaze töreninde Heper ailesi taziyeleri kabul etti. Heper’in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Doğan Heper son yolculuğuna uğurlandı!