Doğan Medya Grubu'nda flaş gelişme!..

Doğan Medya Grubu, 1.1 milyar dolara Erdoğan Demirören'e satılmıştı. Peki imzalar ne zaman atılıyor?..

Doğan Medya Grubu'nda flaş gelişme!..
MedyaRadar'ın haberine göre Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Medya Grubu, Erdoğan Demirören'in sahipliğindeki Demirören Medya Grubu'na satıldı. Türkiye'de olduğu kadar dünyada da şok etkisi yaratan bu gelişmenin ardından KAP'a açıklama veren Doğan Holding, iki medya şirketi arasında satış ve devir konusunda görüşmelere başlandığını belirtti.

Bu önemli gelişmeyle birlikte Doğan Grubu çatısı altında bulunan Yaysat, Posta, Fanatik, DHA, Doğan TV, Kanal D, CNN Türk, Hürriyet ve D Smart artık Demirören Medya Grubu'na bağlanacak.

İki taraf arasında imzalanan protokole göre, görüşmeler 1.1 milyar dolar işletme değeri olmak üzere ilgili finansal borçların indirim konusu yapılmasıyla 890 milyon dolar hisse değeri üzerinden yürütüldü.

İMZALAR BUGÜN ATILIYOR

Dev satış ile ilgili olarak merakla beklenen imzalar ise bugün atılacak. Tarafların satış sözleşmelerini bugün imzalamalarının ardından Rekabet Kurumu'nun kararı beklenecek.

Türkiye'nin en büyük medya kuruluşunun başka medya kuruluşlarını da bünyesinde barındıran Demirören Holding'e devrinin rekabet ortamını zayıflatabileceği eleştirileri gündeme gelmişti.

VEDAYA GELECEKLER

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ile birlikte Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın da Cuma ya da Pazartesi günü çalışanlarla vedalaşmak için hem Doğan TV hem de Hürriyet binasına gelecekleri belirtiliyor.