Doğan Yayın İlkeleri Kurumu

Efendim, 2012 yılında oluşturulan Doğan Yayın İlkeleri Kurulu'na, AKP hükümetlerinde devlet bakanı olarak görev yapmış Prof. Mehmet Aydın, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan vekili Prof. Adem Sözüer ve Habertürk gazetesi yazarı Soli Özel yeni üyeler olarak atanmış.

Kurul Başkan Vekili Büyükelçi Volkan Vural'ın daha önce yaptığı açıklamaya göre, kurul 'gönüllülük esasına dayanan' çalışmalar yapıyormuş. Meğer sitcom gazeteciliği, Hürriyet Gazetesinde birinci sahifede yer alan birbirinden önemli Demet Akalın, Elçin Sangu, Sibel Haberleri, Gülben Ergen'in yazıları Posta gazetesinde Canan Danyıldız'ın köpüklü banyo röportajları, Ayşe Arman'ın Prada çantalı Soma haberleri, Altın Kelebek Ödül törenleri say say bitmez.

Doğan Medya klasikleri
filan hep bu etik kurulun takdirlerini onayını kazanmış. Hatta İrfan Şahin TV de, Sedat Ergin gazeteyi yönettiği dönemde hep övgüyle karşılanmışlar.

Türkiye'nin geçirdiği süreçler zarfında... "Kurulun saptadığı hususlardan bir tanesi yayınlarının objektif olduğu, kışkırtıcı olmadığı, tarafsız kalarak olaylara soğukkanlı bir şekilde yaklaştığı ve çözüm sürecini destekleyici çabalar içinde olduğu şeklindedir. Bu görüşü Sayın Aydın Doğan dile getirdi ama kurulca da benimsendi. Buna itiraz gelmedi. diye kurulun açıklamaları bile var.

Bu ne kurulmuş böyle, bir kere 'gönüllü' olmaları enteresan, Etik kurulda bedava yer alanlar ülkenin yetiştirdiği değerli insanlar, bu hizmetlerinden beş kuruş para almıyorlarmış, Doğan medyada bir kazanmayan bunlar herhalde, niye bu fedakarlık? Kızılay mı orası?

Doğan Gurubunun magazincileri, dizilerindeki oyuncuları yüzbinler alırken bu kurul 'gönüllü' vallahi çok enteresan ve gidişattan çok memnunlar! Bedavadan onay veriyorlar, bu kurulu şahsen yeni duydum, biz Özkök'ü günah keçisi yapmışız! Vallahi hani iki gün sonra Cengiz Semercioğlu, Selim Akçin, Ömür Gedik'i yayın ilkelerinden dolayı ayakta alkışladık, Okan Bayülgen'e madalyasını bizzat Hukuk Fakültesi Dekan Vekili taktı filan derlerse şaşırmam.

İlahiyatçı Mehmet Aydın yeni üyelerden, ilahi hocam ilahi... Parada almıyorsunuz  orası hayır cemiyeti olmadığına göre yazık değil mi vaktinize, isminize?

Aynı şey sizin içinde geçerli Sn. Sözüer; koskoca İHF dekan vekili fikir babası olmakla Vikipedi'ye geçtiğiniz dünyada bir ilk niteliği olduğu söylenen 'Uluslararası Suç ve Ceza Filim Festivali' başkanlığı derken hukuku bırakıp tam bir festivalin ortasını mı seçtiniz?

Size hukukçu olarak ihtiyaç var yapmayın hocam...

Sacit ASLAN