Dolandırıcılara lüks rezidansta baskın!

İstanbul’da kurdukları şebekeyle internet üzerinden yasal silah satışı adı altında dolandırıcılık yapan bir şebeke polis tarafından çökertildi.

Dolandırıcılara lüks rezidansta baskın!
Milliyet'ten Ferit Zengin'in haberine göre 200 bin liralık vurgunu tespit edilen şebekenin kurbanları ise uzman çavuş ile polisler çıktı. Sevgilisiyle birlikte lüks bir rezidansta basılan ve 42 ayrı dosyadan aranan şebeke elebaşıyla birlikte yakalanan 4 kişilik şebekenin, dolandırıcılık olaylarını sahte kimlikler ile polis kılığına girerek gerçekleştirdiği tespit edildi.

Türkiye’nin en büyük ikinci el satış sitesine silah satışı için ilan veren şahıslar tarafından, silah alışverişi adı altında dolandırıldıklarını ve ücretlerini ödemelerine rağmen satın aldıkları silahları teslim alamadıklarını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulunan bir uzman çavuş ile 4 polis memurunun geçtiğimiz ay şikayetiyle başlatılan çalışmalarda, Siber polisi yaptığı ilk araştırmalarda dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şahısların sahte polis kimliği kullandığını tespit etti. Alıcı konumundaki şahıslarda güven uyandırmak için böyle bir yöntemi kullandığı belirlenen şüphelilere yönelik olarak derinleştirilen çalışmalarda internet izleri ve telefon görüşmeleri de tespit edilip  incelendi.

Yapılan çalışmalar sonrasında Emre K. elebaşlığında örgütlendiği belirlenen şebekenin tespit edilen 4 üyesinin yakalanması için önceki gün eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Düzenlenen baskınlarda, şebeke elebaşı Emre K., Esenyurt’ta lüks bir rezidansta gözaltına alınırken biri kadın diğer 3 şebeke üyesi de adreslerine yapılan baskınlarla yakalanıp gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda sahte polis ve uzman çavuş kimlikleri ele geçirildi. Şüphelilerin telefon ve bilgisayarlarına el koyan polis, incelemeye aldığı  bilgisayarın kayıtlarında çok sayıda sahte kimlik kaydına da ulaştı.

Yapılan çalışmalarda 200 bin lira kadar dolandırıcılıkları tespit edilen şebekenin mağdurları ve vurgun miktarına yönelik soruşturma devam ederken, gözaltına alınan şebeke üyeleri Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülüp sorguya alındı. İşlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen ve 42 ayrı dosyadan aranan şebeke elebaşı Emre K. ile sevgilisi Nurşan A. tutuklanıp cezaevine konurken diğer 2 şebeke üyesine ise adli kontrol hükmü uygulandı.