Dolandırıcılarda her yol var

Dolandırıcılar ürettikleri yepyeni yöntemlerle vatandaşın parasını gasp etmeye devam ediyor.

Dolandırıcılarda her yol var
'Para puan' tuzağı

Sabah'tan Ümit Uzun ve Ziya Ramoğlu'nun haberine göre
telefon dolandırıcılarının yeni yöntemi 'para puan' tuzağı. Kendisini GSM şirketi çalışanı gibi tanıtan dolandırıcı "Birikmiş para puanınız var, para olarak almak ister misiniz?" diye soruyor. Hat sahibini tanıdık bir GSM şirketine götüren dolandırıcı fark ettirmeden, yeni hat üzerine telefon satış sözleşmesine imza attırıyor. İstanbullu emekli Kadir E. (54), yeğeni Özlem Ö. (20) üzerine bu yolla 4 telefon alındı.

Sahte kredi kartı

İzmir'de, vatandaşların kartlarını kopyalayarak hazırladıkları sahte kredi kartlarıyla banka ATM'lerinden para çeken üç kişi, polis operasyonuyla suçüstü yakalandı. Buca ilçesinde bir ATM'de kopya kartlarla işlem yapmaya çalışan K.K. ve araçta gözcülük yapan Ö.C. ve K.B eşzamanlı olarak yakayı ele verdi. Polis 10 farklı ATM'den sahte kartlarla 13 bin TL'yi aşkın para çekildiğini tespit etti. Üç şüpheli tutuklandı.

Altınlarını kaptırdı

Adana'da 3 yıl önce eşini kaybeden ve yalnız yaşayan 63 yaşındaki Melahat Ekmekçi'yi arayarak kendisini polis olarak tanıtan kişi, yaşlı kadını çalıntı altın ve paraları evinde saklamakla suçladı.

Paniğe kapılan kadın dolandırıcıların gönderdiği elemanına, kasada sakladığı, 45 yıl önce düğününde takılan 18 bin lira değerindeki altınlarıyla 10 bin 250 lira değerindeki dolarını teslim etti. Dolandırıldığını anlayan Ekmekçi fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.