Dolandırıcıların son hedefi Emin Çölaşan oldu!

Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan, bugünkü köşesinde, "Akrabadan kalan miras 8.7 milyon dolar" başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Dolandırıcıların son hedefi Emin Çölaşan oldu!
MedyaRadar'ın haberine göre Çölaşan, dolandırıcılardan sık sık ilginç mailler aldığını belirtirken, bu kez kendisine gelen bir maile yanıt vererek sürecin nasıl işlediğini öğrenmeye çalıştığını ifade etti.

Dolandırıcıların kendisine, Togo Cumhuriyeti'nde yaşayan bir akrabasından 8 milyon 700 bin dolar miras kaldığını aktardığına belirten Çölaşan, dolandırıcılarla mesajlaşmasını da köşesine taşıdı.

En sonunda dolandırıcıların durumu fark ettiğini ve mesajı kestiğini ifade eden Çölaşan, vatandaşların dikkatli olması gerektiğinin altını çizerek, "Bu dolandırıcılar sürekli çalışıyor ve aslı astarı olmayan mesajlar atıp internet üzerinden insanlarımızı kandırıyor… Milyon dolarlık vaatler havada uçuşuyor. Ve ne yazık ki bazı vatandaşlarımız bu oyuna düşüp bunlara büyük paralar kaptırıyor" dedi.

Emin Çölaşan'ın yazısı şu şekilde:

"Sevgili okurlarım, bugün pazar. Siyasetsiz bir yazı yazıyorum ki kafanız biraz dinlensin. Ama konu önemli!

Bazen adıma gönderilen çok ilginç e-posta mesajları alırım. Bazılarında miras çıkar, bazılarında 30 milyon dolar petrol parasını Nijerya'dan Türkiye'ye transfer etmem için ortaklık teklif edilir.

Tabii ki bu dolandırıcı şebekelerinin bütün amacı insanları kandırıp para tırtıklamaktır. Bu yolla, yani inanıp da oltaya takılanlar sayesinde iyi vurgunlar vurduklarını tahmin ediyorum.

Bugüne kadar aldığım bu 'Parlak' önerilere zaman yokluğu nedeniyle ne yazık ki yanıt verip ayrıntıları öğrenemedim. Ayrıntı derken, bu işlemlerde acaba süreç nasıl işliyor, kaç dolar avanta isteyecekler!.. İşin diğer koşulları acaba nedir!

★★★

Geçtiğimiz çarşamba günü bir mesaj geldi. Aynen şöyle:

'Merhaba. İsminizin altında talep edilmemiş miras fonları var. Sizinle aynı soyadı ve uyruğu olan vefat eden müvekkilim. Ayrıntılar için bana ulaşın.'


EMİN ÇÖLAŞAN'IN YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ...