Dolu ve yağmur Marmara’yı vurdu!

Şiddetli yağmur, ceviz büyüklüğünde dolu yağışı ve fırtına, İstanbul’un yanı sıra özellikle Trakya genelinde hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Dolu ve yağmur Marmara’yı vurdu!
Sabah'ta yer alan habere göre Marmara Bölgesi'ne dün Trakya'dan giriş yapan şiddetli yağmur ve fırtına, ceviz büyüklüğündeki dolu yağışıyla da birleşince vatandaşlara zor anlar yaşattı. İstanbul'da akşam başlayan dolu ve yağmur, özellikle 20 dakika çok etkili oldu. Bu sırada 372 şimşek çakarken, yaklaşık 40 kilogram yağış düştü. 250 su baskını ihbarı yapıldı.

Dolu ve yağmur Marmara’yı vurdu!

Lodos yönünden esen rüzgarın hızı da Aksaray'da 80 kilometreye ulaştı. Dolu ve yağmurdan korunmak isteyen vatandaşlar kendilerine sığınacakları yerler bulmaya çalışırken, çok sayıda aracın camı kırıldı ya da kaportaları hasar gördü. 228 ağaç devrilirken, 88 çatı uçtu. Ana yollarda trafik durma noktasına geldi.

Yıldırım düşmesi sonucu Eyüp'teki odun deposu ve plastik deposunda yangın çıktı. Yine Haydarpaşa Limanı'nda 5 vinç ve 100 konteynır devrildi. Vinç devrilmesi sonucu çıkan yangında bir kişi yaralandı.

Dolu ve yağmur Marmara’yı vurdu! - Resim : 2

Şişli Pangaltı'daki Ermeni Mezarlığı'nın duvarının çökmesi sonucu yaralanan 2 vatandaş hastaneye kaldırıldı.

Bir yolcu uçağı, kokpit camı ve burun kısmının doludan hasar görmesi üzerine Atatürk Havalimanı'na geri dönmek zorunda kaldı. Lefkoşa-İstanbul seferini yapan bir yolcu uçağı da kokpit camı çatlayınca Çanakkale'ye indi.

Yağış Edirne, Kırklareli ve Balıkesir'de de etkili oldu. Çanakkale'de ekili alanlar hasar görürken, vatandaşlar hayvanlarını doludan korumaya çalıştı.