Donald Trump: 'Asla çekilmem'

Bir videoda kadınlara tacizde bulunduğunu itiraf eden ABD’nin Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Trump’ın çekilmesi yönündeki baskılar artıyor.

Donald Trump: 'Asla çekilmem'
Habertürk'te yer alan habere göre ABD’de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump, 2005 yılında çekilen videoda kadınlara yönelik tacizlerini itiraf ettiği video nedeniyle eleştiri toplamaya devam ediyor. Partinin önde gelenleri, dün yaptıkları açıklamalarla Trump’tan desteklerini çekti.

Eski ABD Başkanı George W. Bush döneminde Dışişleri Bakanlığı yapan Condoleezza Rice da Trump’a yüklenen isimler arasına katıldı. Rice sosyal medyadaki mesajında,“Yeter artık! Donald Trump başkan olmamalı, seçimden çekilmeli. Bir Cumhuriyetçi olarak dünyanın en büyük demokrasisinin en yüksek konumunda durmayı hak eden onurlu birilerini desteklemek istiyorum” dedi. Rice’la birlikte, daha önce Trump’a destek vereceğini açıklamış pek çok isim de bu kararlarından vazgeçtiklerini duyurdu.

Trump ise Demokrat Partili rakibi Hillary Clinton’la dün televizyon tartışmasına saatler kala yaptığı açıklamada, durduğu pozisyondan geri adım atmayacağını ortaya koydu. Skandal videodaki sözleri, başkan yardımcısı ilan ettiği Mike Pence tarafından bile ‘savunulamaz’ bulunan Trump, “Medya ve partinin önde gelenleri benden yarışı bu kadar kötü bir şekilde terk etmemi istiyor. Asla yarıştan çekilmeyeceğim, bana destek verenleri yüzüstü bırakmayacağım” dedi. Trump’a çekilmesi için çağrıda bulunan siyasilerin sayısının 60’ı bulduğu söyleniyor. Çekilmesi için çağrıda bulunanlar arasında Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi’ndeki Sözcüsü Paul Ryan ve John McCain de bulunuyor.

‘YÜZDE 100’ SÖZÜ

New York’ta Trump’ı destekleyenler de gösteri yaparak başkan adayına moral vermeye çalıştı. Binanın çıkışında destekçilerine kısa bir açıklamada bulunan Trump, “Yüzde 100 yarışta kalmaya devam edeceğim” diyerek kararlılığını bir kez daha vurguladı.

‘ÇOK DAHA KÖTÜLERİ DE ÇIKACAK!’

ABD Başkanı adayı Donald Trump’ın büyük tartışmalara neden olan ses kayıtlarının yayınlanmasının ardından, televizyon programı yapımcısı Bill Pruitt, sızdırılan ses kayıtlarının henüz başlangıç olduğunu öne sürdü. Twitter’dan açıklama yapan Pruitt, “Sizi temin ederim söz konusu Trump olduğunda çok daha kötü kayıtlar var” dedi.

KIZINI DA ALET ETTİ

Donald Trump’ın, kızı Ivanka Trump’la ilgili yapılan uygunsuz bir konuşmaya da onay verdiği ortaya çıktı. Trump’ın 2006 yılında CNN muhabiri Howard Stern’le söyleşisinden alınan kayıtta, Stern, o sırada 22 yaşında olan kızının güzelliğiyle ilgili argo bir ithamda bulunuyor. Trump, Stern’in kızının göğüslerinden bahsettiği bölümde ise “O her zaman şehvetli bir kızdı. Ancak aynı zamanda akıllı” diyor.