Donald Trump'tan medyaya Beyaz Saray yasağı!

ABD Başkanı Donald Trump ile ana akım Amerikan medyası arasındaki gerilim büyüyor. Beyaz Saray’da dün düzenlenen basın toplantısına New York Times ve CNN gibi medya devlerinin de bulunduğu bazı yayın organlarının girişleri yasaklandı.

Donald Trump'tan medyaya Beyaz Saray yasağı!
Hürriyet'te yer alan habere göre ABD Başkanı Donald Trump, kendisi hakkında yalan haber yapmakla suçladığı bazı basın kuruluşlarına Beyaz Saray yasağı getirdi. Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer’ın dünkü günlük basın toplantısına Amerikan CNN kanalı, Amerikan New York Times gazetesi, Los Angeles Times gazetesi, İngiliz Daily Mail gazetesi, İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC, Politico, The Hill ve Buzzfeed’ın muhabirleri alınmadı. ABC, CBS, The Wall Street Journal, Bloomberg ve Fox News’ten basın kuruluşlarından muhabirler ise dünkü basın toplantısına katıldı. Time dergisinden ve The Associated Press ajansından muhabirler ise kendilerine yönelik bir yasak olmamasına rağmen Beyaz Saray’ın kararına tepki göstermek için basın toplantısına katılmadılar.

CNN: 'KABUL EDİLEMEZ'

Beyaz Saray basın sözcülerinden Sarah Sanders , Spicer’ın toplantısını takip eden bir basın ekibinin zaten bulunduğunu, alınan kararın engelleme değil, bir düzenlemeden ibaret olduğunu söyledi.

New York Times gazetesinin genel yayın yönetmeni Dean Baquet ise karara tepki göstererek “Farklı partilerden birçok yönetimi takip ettiğimiz uzun tarihimizde Beyaz Saray’da daha önce böyle bir olayın yaşandığını hiç görmedik. New York Times ve diğer basın kuruluşlarına yönelik yasağı güçlü şekilde protesto ediyoruz. Özgür basına erişim ulusal çıkar için kritiktir” dedi.

CNN’den yapılan açıklamada da “Beyaz Saray’ın kararı kabul edilemez bir gelişme. Görünüşe göre, bu karar sevmedikleri haberleri verdiğinizde nasıl misilleme yapacaklarının göstergesi. Ne olursa olsun haberleri vermeye devam edeceğiz” denildi.

Trump, geçen hafta medyayı sert dille eleştirerek “Medya, artık problemin büyük bir parçası haline geldi ve aynı zamanda yozlaşmış sistemin de bir parçası” demişti.