Donanmada flaş istifa!..

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın açıklama yapıyor.

Donanmada flaş istifa!..
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın açıklama yapıyor. Kalın'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın 21 Ağustos'ta Ürdün'e ziyareti olacaktır. Suriye, Irak, Filistin meseleleri ele alınacak.

Burada Avrupa Birliği'ne de görevler düşmektedir. Son dönemde yeni fasılların açılması veya Gümrük Birliği'nin güncellenmesine ilişkin bu mesaj Avrupa'daki popülist hareketlerle irtibatlı. Avrupa Birliği kurumlarına da önemli görevler düşmektedir.

Güvenlik güçlerimiz büyük fedakarlıkla, özveriyle bu mücadeleyi yoğun bir şekilde devam ettirmektedirler. Terörle mücadele bir ülkenin tek başına yapabileceği bir mücadele değil. Ülkeler arasında işbirliği, istihbarat paylaşımı gibi konular önemlidir. Bugün sizin gözardı ettiğiniz terör örgütleri yarın gelip sizi çok rahatlıkla vurabilir.

"Türk ekonomisi sağlam temellere dayanıyor"

Ekonomide son dönemde güzel haberler gelmeye devam ediyor bütçenin fazla vermesini Türk ekonomisin yapısının ne kadar güçlü olduğunu görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile başlayan istihdam seferberliğinin de başarı ile devam ettiğini görüyoruz. Türk ekonomisi sağlam temellere dayandığını görüyoruz. Geçtiğimiz yıl sıkıntıya uğrayan turizmin bu yıl çok iyi şekilde devam ettiğini görüyoruz.

"Türkiye Cumhuriyeti yönetim biçimidir"

Türkiye Cumhurbaşkanı ifadesinin kullanıldığını ifade etmiştim. Türkiye Reisicumhuru ifadesi Mustafa Kemal Atatürk ve İnönü tarafından da geçmişte kullanılmıştı. Türkiye Cumhuriyeti bu ülkenin yönetim biçimidir.

Donanmada istifa

Donanma Komutanı Veysel Kösele istifasını verdi. İhtiyaç duyulursa Genelkurmay Başkanlığı açıklama yapar."