Döner bıçaklı şiddeti durduran kadın konuştu!

Fethiye’de boşanma davası açan eşi Melek A.’yı döner bıçağıyla öldürmeye çalışan cezaevi firarisi Oğulcan A.’yı sırtına sarılıp durduran cesur kadın Sertab N., “Ben de şiddet görmüş bir kadınım. Amacım kucağındaki çocuğu kurtarmaktı. İyi ki oradaydım” dedi.

Döner bıçaklı şiddeti durduran kadın konuştu!

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde 15 Mayıs’ta bir alışveriş merkezinde boşanma davası açtığı cezaevi firarisi eşi Oğulcan A.’nın döner bıçağıyla öldürmek için saldırdığı Melek A.’yı (21) kurtaran Sertab N. (23), o an yaşananları Gazete Habertürk'ten Hüseyin Şentürk’e anlattı. Güvenlik görevlileri de dahil kimsenin müdahale etmediğini görünce koşarak saldırganı sırtından sarılıp durdurmaya çalışan Sertab N., şunları söyledi:

“İş çıkışı arkadaşlarla alışveriş merkezinde oturuyorduk. Arbede oldu. Herkes bakıyordu. Sonra kadının, ‘Yardım edin, kucağımda çocuğum var, vurma lütfen’ diye bağırdığını duydum. Gözümde sorun olduğu için adamın cetvelle kadına vurduğunu sandım. Çığlık yükseldi. Adam da ‘Çocuğu bırak, yoksa kafana vuracağım. Bırakmazsan çocuğu öldürtürsün bana’ diye bağırıyordu. Ben de şiddet görmüş bir bayanım. Müdahale etme gereği duydum, eski halim aklıma geldi. Güvenlikçilere ‘Müdahale edecek misiniz?’ diye baktım. ‘Biz ne yapabiliriz?’ gibi ellerini kaldırdılar. Şok geçirdim, hiçbir şey düşünmedim. Arkadaşlarımın yanından bir anda fırlamışım. Amacım çocuğu kurtarmaktı. Yaklaştığım anda döner bıçağını gördüm. Her yer kan içindeydi. Melek Hanım kan kaybından gitmek üzereydi. Adam vuruyordu. Sırtından sarıldım, kilitledim, döner bıçağını sallayamasın diye. Ama o aşağıdan sallamaya başladı, o sırada sol ayağımın baş parmağını da kesmiş. Saldırmaya devam edince diz kapağına tekme vurdum, merdivende 2-3 basamak sendeleyip aşağı gitti. Arkadaşlarım da gelince ‘Ben Oğulcan A.’ diye bağırıp gitti. Dayanacak gücü kalmadığı için çöken Melek Hanım’dan kucağındaki çocuğunu aldım.”

‘GÜVENLİKÇİLER İÇERİ KAÇTI’

“İyi ki ben oradaydım, Allah’a şükürler olsun, müdahale ettim” diyen Sertab N., şöyle devam etti: “Orada oturup seyreden onca insan vardı. 2 güvenlikçi olaydan dolayı içeri kaçtı. Adam kaçıp gittiğinde güvenlikçiler geldi. Onlarla, ‘Nasıl müdahale etmezsiniz? Biz size hayatımızı, canımızı, malımızı, her şeyimizi teslim ediyoruz’ deyip tartıştım. En acı tarafı, hiçbir şekilde insanların müdahale etmemesi. Orada çocuğu bile öldürse herkes film seyreder gibi seyredecek.”

‘ÇOCUK ANNESİNE YAKLAŞAMIYOR’

2-3 gün hastaneleri gezip Melek A.’ya ulaştığını belirten Sertab N., “Bana çok teşekkür etti. Çocukları hastaneye gelince kötü oldum. 2 yaşındaki kız annesine yaklaşamıyor, uyuyamıyor, şok geçirmiş. Anne de ‘Geri gelir mi?’ diye çok tedirgin. Benim isteğim, kadınların artık gerçekten korunması. Devletimiz nerede? Bütün Türkiye’ye sesleniyorum. Değil elinde döner bıçağı, çalışan bir testere bile olsa lütfen yardım edin, bakmayın. Hâkim ve savcılar bu adamın en ağır ceza almasını sağlasın” diye konuştu.