Donk'u gözden çıkaracaklar

Cimbom, 4 ay önce Melo’nun yerini doldurması için Kasımpaşa’dan 2.5 milyon Euro’ya alınan Ryan Donk’u gözden çıkaracak. Tecrübeli oyuncuya karşılık Çin takımlarından 5 milyon Euro (yaklaşık 17 milyon TL) istendi.

Donk'u gözden çıkaracaklar
Ver 5 milyon Euro’yu, al Ryan Donk’u!

Hürriyet'ten Ali Naci Küçük'ün haberine göre
Galatasaray, geçtiğimiz ocak ayında Brezilyalı yıldızı Felipe Melo’nun boşluğunu doldurması adına transfer ettiği Hollandalı futbolcuyu gözden çıkarmak üzere...

Performansı ve gece hayatı nedeniyle sınıfta kalan 30 yaşındaki Ryan Donk için menajerlere transfer yetkisi veren Galatasaray, Çinlilerden gelen talep üzerine Hollandalı’nın fiyatı konusunda da net bir karar verdi. Cimbom, tecrübeli futbolcudan hatırı sayılır bir kâr sağlamak istiyor. Bu nedenle şu ana dek belirlenen net bonservis rakamının 5 milyon Euro (yaklaşık 17 milyon TL) olduğu öğrenildi.

HABER BEKLİYORLAR

Şu ana dek, Çin Ligi’nden iki kulüp 30 yaşındaki ön liberoyu transfer etmek adına Galatasaray yönetiminin kapısını çaldı. Donk konusunda oldukça istekli olan Çin kulüpleri, sarı kırmızılı yöneticilerin isteğini sordu.

Ve sarı kırmızılılar, 4 ay önce Kasımpaşa Kulübü’nden 2.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer ettiği Ryan Donk için 5 milyon Euro (yaklaşık 17 milyon TL) talebinde bulundu.

İki Çin kulübü de sarı kırmızılı yönetimden süre istedi. Galatasaray bu parayı getiren kulüple anlaşmaya hazır olduklarını, Ryan Donk’un transfer yetkisini alan menajerlere de iletti.

Şimdi sarı kırmızılı kulübün yönetimi, Çin’den haber beklemeye başladı.

DONK’UN DİSİPLİNSİZLİĞİ GÖZE BATTI

Galatasaray forması ile çıktığı 18 karşılaşmada sergilediği performansla sınıfta kalan Ryan Donk’a, teknik direktör Jan Olde Riekerink son haftalarda ilk 11’de göre vermedi. Tecrübeli hoca, maçlarda oyuncusuna sonradan da görev vermedi.

Donk’un sezon sonunda Florya’dan ayrılma olasılığı söz konusu gelişmelerin ardından iyice kuvvetlendi.

Hollandalı futbolcu, Brezilyalı ön libero Felipe Melo’nun boşluğunu dolduramadı. Donk’un, gece hayatı nedeniyle de takım içinde tepki aldığı biliniyordu. Yakın geçmişte gece hayatının düzensizliği nedeniyle Ryan Donk, kaptan Wesley Sneijder ve takım arkadaşları tarafından sert biçimde uyarılmıştı.
Konular Spor Haberleri