Dorukhan Toköz zirveye yürüyor

Fransa maçındaki performansıyla Şampiyonlar Ligi’ni kazanan İngiliz devinin radarına giren millî futbolcu için Alman teknik adam “Bizde oynaması için yeterli seviyede. Transferi takıma katkı sağlar” raporu verdi.

Dorukhan Toköz zirveye yürüyor
Türkiye Gazetesi'nden Murad Tamer'in haberine göre Beşiktaş’ın genç yıldızı Dorukhan Toköz’ün zirve yürüyüşü devam ediyor. Geçen sezon Eskişehirspor’dan transfer edildikten sonra kısa sürede siyah-beyazlı ekibin vazgeçilmezlerinden biri olan ve A Millî Takım’a da yükselen genç futbolcunun taliplileri arasına bu defa Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu Liverpool eklendi. İtalya’dan Milan ve Roma’nın istediği 23 yaşındaki oyuncu için İngiliz devi resmî teklifte bulunmaya hazırlanıyor.

İngiltere’de yayın yapan The Sun gazetesinde çıkan haberde, Türkiye’nin Fransa’yı 2-0 yendiği maçta Pogba karşısındaki etkileyici performansıyla dikkat çeken Dorukhan için Jurgen Klopp’un “Liverpool için yeterli. Transferi katkı sağlar” raporunu verdiği belirtildi. 

Borussia Dortmund’u çalıştırdığı dönemde Türk futbolcularla yakın ilişkiler kuran Jurgen Klopp’un ısrarla istediği Dorukhan Toköz için Liverpool’un yetkilileri harekete geçiyor.

Avcı karşı çıkmıştı

İngiliz ekibinin transfer heyetinin önümüzdeki günlerde İstanbul’a gelerek Başkan Orman’la görüşeceği öğrenildi. Daha önce İtalya’dan gelen 7 milyon avro seviyesindeki teklifleri kabul etmeyen siyah-beyazlı yönetimin Liverpool’dan en az 15 milyon avro talep edeceği belirtiliyor. Geçtiğimiz sezon dört transfer için 182 milyon avro harcayan İngiliz devi, ön libero bölgesinde görev yapan Fabinho’nun bonservis bedeli için Monaco’ya 45 milyon avro ödemişti. Öte yandan Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Abdullah Avcı, geçtiğimiz günlerde Başkan’la yaptığı görüşmede Dorukhan Toköz’ün çok iyi bir teklif gelmemesi durumunda satılmasına karşı olduğunu söylemişti.