Dudak kalınlaştırmada yeni trend Lip Lifting

Güzel ve kalın dudaklar denilince akla ilk gelen dudak dolguları oluyor.

Dudak kalınlaştırmada yeni trend Lip Lifting
Akşam'dan Prof. Dr. Reha Yavuzer'in yazısı ...

Günümüzde çok kaliteli ve doğal görüntüye sahip dolgular mevcut. Ancak kimi zaman dudak şekillendirme ve kalınlaştırmada dolgular yeterli olmuyor, işte bu bireyler için çok başarılı ve güçlü bir girişim olan lip lifting...

DUDAK DOLGUSU

Kollajen dokumuzun ana yapı taşı olan Hyaluronik Asit içerikli dolgular dudak kalınlaştırmada en çok tercih edilen işlem. Yapılan dolgunun kalitesi ve yapan uzman hekimin konudaki başarısı uygulama sonucuna direkt etki ediyor. Düşük miktarlarda yapıldığında çok doğal sonuçlar veren dudak dolguları ile çok kalın dudaklara ulaşmakta mümkün fakat aşamalı olarak. Kalın bir dudak istiyorsanız 3-4 kez yakın aralıklarla yapılacak dudak dolgusu ile hem doğal hem de belirgin kalın dudaklara sahip olmak mümkün. Dudak dolgusunda yapılacak miktarın tek seferde bir, bir buçuk enjektörden fazla olmaması hedeflenir. Seanslar arasında ise 30 günlük süre bırakmak doğal olmayan sonuçları engellemek açısından önemlidir. Dudak değerlendirilip, titizlikle dolgunun yerleştirilmesi gereken yerler belirlenir. Dudak kenarı, ağız köşesi, dudak iç kısmı veya dudak derisi ihtiyaca göre değişik kalınlık ve elastikiyet özelliğine sahip dolgular ile belirginleştirilebilir.

NE ZAMAN DOLGU NE ZAMAN DUDAK KALDIRMA YAPILMALI?

Dolgular dudakları kalınlaştırmakla beraber üst dudak mesafesini kısaltmaz ve üst diş görünümünü arttırmaz. Şayet üst dişler daha fazla gözüksün istiyorsanız, burun ile dudak arasındaki mesafenizin uzunluğundan şikâyetçiyseniz bu takdirde dolgular sizi mutlu etmeyecektir. Lip lifting adı verilen cerrahi işlemle dolguyla elde edilemeyecek olan sonuçlar elde edilir.

LIP LIFTING

Dudak kaldırma ameliyatı burun ile dudak arasındaki derinin azaltıldığı kolay bir cerrahi işlemdir. Lokal anestezi altında yapılabilen bu işlemde kişinin ihtiyacına göre belirlenen miktarda deri kuşkanadı şeklinde belirlenerek hemen burun deliklerinin altında kalacak şekilde çıkartılır. Tabakalı onarımla üst dudak mesafesi kısalmış, üst dişlerin görünen kısmı artmış, üst dudak yukarıya doğru kaldırılarak kalınlaşmış olur. Erken dönemde daha kırmızı gözükecek olan ameliyat izleri zamanla azalacaktır. Bu dönemde makyaj ile kamufle etmek gereken bu izler için birkaç ay sonra lazer ile iz azaltma işlemleri yapılabilir. Dudakların dolgusuz kalınlaştırılmasını sağlayan dudak kaldırma ameliyatı üst dudak derisinin kısaltılması ve üst dişlerin görünmesini de sağladığı için dudak dolgularının yapamadıklarını elde etmemizi sağlar. Yüz gençleştirme işlemlerinin bir parçası olarak kullanıldığı gibi giderek artan bir ilgiyle tek başına da sıklıkla yapılır hale gelmiştir.

Prof. Dr. Reha Yavuzer / AKŞAM