'Dudaklarıma ruj sürmüyorum!'

İlk olarak ‘Dedemin İnsanları’ndaki başarı performansıyla dikkatleri üzerine çeken Mert Yazıcıoğlu şimdilerde rol aldığı ‘Karagül’ dizisindeki ‘Baran’ karakteriyle adından sıkça söz ettiriyor.

'Dudaklarıma ruj sürmüyorum!'
Mert Yazıcıoğlu'nun Akşam'da yayınlanan röportajı..

Karagül dizisinde Özcan Deniz’in oğlu Doğulu asi bir genç olan Baran karakterini canlandırıyorsunuz. Çekimler nasıl gidiyor?

Çekimlerimiz her dizi seti gibi bazen zor bazen yorucu fakat ne olursa olsun keyifli geçiyor. Şu ana kadar 72 bölüm çektik ve hâlâ çekmeye devam ediyoruz. Bu kadar uzun süre çalışınca insanlar birbirini iyice tanımış oluyor. Haliyle çalışırken bunun çok artısı oluyor. Yönetmenimiz Murat Saraçoğlu ve ikinci yönetmenimiz Günay Günaydın sayesinde işimizi hızlı, huzurlu ve keyifli yapıyoruz.

Rolünüz için neler söylemek istersiniz. Size benzeyen yanları var mı?

Baran dediğiniz gibi Doğu’da büyüyen asi bir çocuk. Asiliğinin kaynağı da geçirdiği çocukluk dönemi… Baran’ı amcası büyütüyor, babasını ayda yılda bir görüyor. Zor bir çocukluk dönemi geçiriyor. Bu da içine kapanık, öfkeli, asi bir yapısı olmasını sağlıyor. Ee bir de işin içine ergenlik eklenince işte karşınızda Baran Şamverdi. Ama ne olursa olsun, ne hata yaparsa yapsın içinde iyi bir çocuk hep var. Zaten bunu da izlerken görüyoruz. Açıkçası bana benzeyen pek bir tarafı yok. Sadece ailesine olan bağlılığı benziyor diyebilirim.

SOSYAL MEDYA MOTİVASYON SAĞLIYOR

Dizinin çekimleri Gaziantep’te devam ediyor. Orada set dışında nasıl zaman geçiriyorsunuz?

Çoğu zaman otelde vakit geçiriyorum. Zaman buldukça sinemaya gitmeye çalışıyorum. İki haftada bir İstanbul’a ailemi görmeye gidiyorum.

Sosyal medyada en çok konuşulan isimlerle bir arasındasınız. İnsanlardan genel olarak nasıl tepkiler alıyorsunuz?
Çok güzel tepkiler alıyorum. Motivasyon açısından bana çok yardımı oluyor. İnsanların ne düşündüğünü bilmek büyük yarar sağlıyor. Benim farkında olmadığım bir eksiğim olduğunda görmemi sağlıyor. Bu yüzden herkese teşekkür ederim.

Şimdiye kadar hayranlarınızdan duyduğunuz ve sizi şaşırtan şeyler oldu mu?

Bunu sorduğunuza çok sevindim. Beni en çok şaşırtan şey ‘Mert ruj mu sürüyor?’ sorusu. Tabii ki ‘hayır’… Bunu açıklama gereği hissediyorum. Dizimizdeki görsel atmosferin detaylarını ortaya çıkarmak için post prodüksiyon tarafından yapılan kontrast ayarlarından kaynaklanıyor. Benim dudak rengim buna müsait hepsi bu.

OYUNCULUK HAYATA BAKIŞ AÇIMI DEĞİŞTİRDİ

Oyunculuk hayatınızda neler değiştirdi?

Yaşadığım olaylara bakış açım değişti. Hayat tarzım ister istemez değişti. Şunu eklemek istiyorum, insanların yanlış bildiği bir şey var. Sizin insanlara değil de, insanların size bakışı değişiyor. Herkes tam tersini düşünse de olan sadece bundan ibaret. Şakayla karışık olsa bile bunu ailenizden bile görmek mümkün.

Bir dönem oyunculuk eğitimi almıştınız. Eğitiminize devam ediyor musunuz?
Ümit Çırak’taki eğitimim çok kısa sürdü. Ben iki senelik bir eğitim için gitmiştim. Fakat bu iş geldiği için dördüncü ayında yarıda bırakmak zorunda kaldım. Şu an eğitimime devam edemiyorum ama kesinlikle devam etmek istiyorum.

Bundan sonraki planlarınız neler diye sorsak? Kariyer planlamanız var mı?
Oyunculuk yapmaktan çok keyif alıyorum. Bundan sonrası için de özellikle sinema filmi yapmak istiyorum. Beni heyecanlandıracak bir senaryo ve iyi bir ekibin bir araya geldiği bir projede yer almayı çok isterim.
Konular Röportaj