Cüneyt Çakır'ın kararlarını dünya tartışıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Atletico Madrid, 1-0'ın rövanşında Bayern Münih'e deplasmanda 2-1 mağlup olmasına rağmen adını finale yazdırdı. Dev maça damgasını vuran isim ise, hakem Cüneyt Çakır oldu.

Dünya Çakır'ı konuşuyor
Hürriyet'te yer alan habere göre Münih'teki maçın 54. dakikasında Torres'in ara pasına hareketlenen Griezmann, defansı süratle geçip kaleci Neuer'in yanından topu filelere gönderdi.

Griezmann'ın topla buluştuğu an için ofsayt itirazları yapıldı. Hakem Cüneyt Çakır, itirazlara kulak asmayarak santra noktasını gösterdi. Pozisyonu yorumlayan eski hakem Deniz Çoban sosyal medyadan yaptığı yorumda "Atletico Madrid'in golünde ofsayt yok. Tarık Ongun müthiş devam ettirmiş" ifadelerini kullandı.

83. dakikada Bayern Münihli Martinez'in Torres'e kayarak yaptığı müdahalede Cüneyt Çakır, penaltı kararı verdi. Bayern Münihli oyuncular pozisyonun ceza sahası dışında geliştiğini savunarak kararın yanlış olduğunu savundu. Penaltıyı yaptıran ve daha sonra değerlendiremeyen Torres, maçın ardından yaptığı açıklamada, "Pozisyon kesinlikle penaltı değil. Fakat, hakemler de insan ve hata yapabilirler" dedi.

ALMANLAR BİLE İKİYE BÖLÜNDÜ

Bayern Münih Başkanı Karl-Heinz Rummenigge de, "Hakem tarafından aldatıldığımızı düşünüyoruz" yorumunu yaptı.

Philipp Lahm ve Pep Guardiola ise Rummenigge'nin aksi yorumlar yaptı. Lahm, "Hakemle alakası yok, biz kendimize bakmalıyız." derken, Guardiola ise, "Futbol konuşalım, hakemi değil." yorumunu yaptı.

Öte yandan, İspanyol hakem yorumcuları ise pozisyonun ceza sahası dışında gerçekleştiğini ve Cüneyt Çakır'ın yanlış bir karar verdiğini söylediler.
Konular Spor Haberleri