Dünya kadınlarının güzellik sırları!

Güzellik tüm dünyada güncelliğini koruyan bir konu… Farklı olan ise ülkeden ülkeye kadınların başvurduğu yöntemler.

Dünya kadınlarının güzellik sırları!
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Her kadın güzeldir ve her kadının kendine özgü bir cildi vardır. Bu güzelliği korumanın yöntemleri dünyanın her yerinde aynı değildir. İşte dünyanın farklı yerlerindeki farklı formüller.

Rusya: Soğuk bir iklime sahip Rusya’da, gençler ciltlerini soğuktan korumak için kaliteli paltolar ve kotlar giymekteler. Ve özelikle sarımsak yağıyla ciltlerini sıklıkla ovarlar. Sarımsak antibiyotik, antiseptik özellikleri ile akneye karşı savaşırken antioksidan özelliği ile de cildi korur ve onarır. Ayrıca sarımsak suyu uçuğa iyi gelmektedir.

Brezilya: Brezilyalı kadınların güzellik sırlarıysa Brezilya’nın mükemmel plajlarında saklıdır. Çünkü dünyada en güzel kadınların güneşlendiği yer olarak nam salmış bu plajlarda, kadınlar avuç dolu kumlarla vücutlarını ovarlar ve bol bol güneşlenirler. Kumlar, selüliti gidermekte ya da selülite karşı ciltteki kan dolaşımını hızlandırmakta. Pürüzsüz bir cilte sahip olmak açısından faydası olan bu “kumla ovma”dan esinlenmiş olmalı ki, son zamanlarda, İngiltere’de bazı ticari firmalar tarafından kumların bu özelliğinden faydalanılarak kozmetik ürünleri piyasaya sürülmüş.

Hindistan: Hindistan’da, her gece yoğurt ve bademden yapılan maskenin yapılması zorunludur. On adet badem ezilir ve sonra yoğurtla karıştırılarak cilde sürülür. 25 dakika bekledikten sonra cilt temizlenir.

Avustralya: Avustralya kızları, yalınayak yürümek ve ayak parmağını açan sandalet giymeyi severler. Ayaklarının pürüzsüz olması için avakadoyla ovarlar. Avakodo kuru ciltlere yumuşaklık kazandırır.

İspanya: Gençler zaman zaman göz kapaklarını dinlendirmek için patatesten yararlanırlar.

(Yasemin Miras / AKŞAM)
Konular Kadın / Bakım