Dünyayı gezen teyze aranıyor

Seyahat etmeyi seven gençlerin oluşturduğu Interrail Türkiye grubu, dünyayı gezen Anadolu kadınını arıyor.

Dünyayı gezen teyze aranıyor
Milliyet'ten Gökhan Ayalp'in haberine göre grup üyesi Tülin Tezer, Rize’de karşılaştıkları ‘gezgin kadın’ın fotoğraf makinesini aracında unuttuğunu söyledi. Interrail Türkiye grubundaki gençler dünyayı gezen kadına ‘Helal teyze’ yakıştırmasını yaparken, Milliyet’in aldığı bilgiye göre, ‘Helal teyze’; Rize’nin Ayder Yaylası’nda otostop yaparak Tülin ve Emre Tezer çiftinin otomobiline bindi.

Ayağı burkulduğu için otostop yaptığını söyleyen kadın, gençlerden kendisini aşağıda bekleyen turizm aracına götürmelerini rica etti. Emre Tezer’in “Bu yaşta ne işin var teyzeciğim?” sorusuna, “Ben yürümeyi çok severim oğlum” cevabı veren kadın, fotoğraf makinesini ise çiftin aracında unuttu.

Tezer çifti, kadının İzmir’in Buca ilçesinde yaşadığını ve 2016’nın yaz aylarında bir turizm şirketi ile Karadeniz turuna çıktığını bildiklerini paylaşırken, İtalya, Fransa, İspanya, Bosna ve Hindistan’ı ziyaret eden kadını tanıyan kişilerin Interrail Türkiye grubu ile iletişime geçmesini rica ediyor.

Çift, gruplarının Facebook sayfasına, gezgin kadının İtalya’daki Pisa Kulesi, Fransa’daki Eyfel Kulesi ve Hindistan’daki Tac Mahal’i ziyaret ederken çekilmiş fotoğraflarını paylaştı.