Düşen helikopterde dört şehit!

Cengiz Topel Havaalanı'ndan Konya'ya eğitim maksadıyla gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra radarda kaybolan S-70B Sikorsky tipi helikopterin yeri belirlendi.

Düşen helikopterde dört şehit!
Hürriyet'in haberine göre saat 21.00 sıralarında arama kurtarma ekiplerinin bir bölümünün kaydırıldığı Kartepe'nin kayak merkezi ve otel bölgesinin arka bölümündeki ağaçlarla kaplı olan Karaardıçlı mevkiine helikopterin düştüğü anlaşıldı. Helkopterde bulunan 4 mürettebatın cansız bedenine ulaşılığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Kartepe Karaardıçlı mevkiinde düşen askeri helikopterde bulunan 4 mürettebatın şehit olduğunu açıkladı. Şehitlere rahmet, yakınlarına başsağlığı dilenen açıklamada şu ifadelere yer verildi: Arama Kurtarma ekipleri, enkazın bulunduğu bölgeye intikal etti. Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'de olay yerine gelerek ekiplerden bilgi aldı.

"13-17 Ekim 2014 tarihleri arasında Konya'da yapılması planlanan bir eğitim faaliyetine katılmak üzere, 12 Ekim 2014 günü saat 12.18'de, Deniz Kuvvetleri Deniz Hava Komutanlığına (Kocaeli) ait bir adet S-70B Sikorsky tipi helikopter, içerisinde dört kişilik mürettebatı olduğu halde Cengiz Topel Askeri Havaalanından (Kocaeli) havalanmış; ancak saat 12.25'te telsiz irtibatı kesilen helikopterin havadan ve karadan yapılan aramalar sonucunda Kartepe/Balaban Köyü bölgesinde kaza kırıma uğradığı belirlenmiştir.

Helikopterimizin pilotları Dz.Plt.Bnb. Deniz AKDENİZ ve Dz.Plt.Ütğm. Çağrı CEYHAN ile Rad.Astsb.Kd.Üçvş. Mehmet KARAKAŞOĞLU ve DSA Astsb.Üçvş. Ömer Burak ÖĞÜT şehit olmuşlardır.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, Yüce Milletimize, şehitlerimizin ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına baş sağlığı dileriz.

Kazanın nedeni Kaza Kırım Heyetinin incelemesi sonucunda belirlenecektir."