Ebru Polat: "En iyi cover’ları ben yaptım"

Ebru Polat, bahar ayında piyasaya sürdüğü ‘9 Hit’ albümüyle müzik dünyasında fırtınalar estirdi.

Ebru Polat: "En iyi cover’ları ben yaptım"
Ebru Polat'ın Akşam'da yayınlanan röportajı..

‘9 Hit’ albümünüze tepkiler ne yönde?
Kendi dalında çok iyi isimlerle çalıştım. Bu isimleri bir araya toplamak çok zordur. Ümit Sayın, Gürsel Çelik, Serdar Ortaç, Altan Çetin, Erhan Bayrak, Alper Narman, Onur Özdemir, Murat Güneş, Hüseyin Çebişci… Özellikle ‘Babamın Emanetiyim’ isimli yazdığım şarkı çok beğeniliyor ve sıradaki klip ona gelecek. Kesinlikle bu yazın düğün şarkısı olacak diyebilirim.

İlk albümden bu yana müziğinizde ne gibi değişikler oldu?
Aslında müziğimde fazla değişiklik yok ama bu zaman zarfı içerisinde kendimi çok geliştirdim. Sıfır parçalar yapıyordum ama daha çok cover şarkılarla ön plana çıktım. Şarkımın patlayacağına emin olduğum halde bile yine de cover parçalarım ön plana çıkmasın diye sırf bu albümde sıfır parçalara ağırlık verdim. Çünkü Türkiye’de en iyi ve en çok dinlenen cover’ları ben yaptım. Benden sonra herkes beni örnek alıp bu akıma yöneldi. Eski parçalara bir anlamda rağbet yağdı.

MESLEKTAŞLARIMDAN 1-0 ÖNDEYİM

Müzikal kariyer geçmişine bakarsanız, sizi başarıya götüren dönüm noktaları ne oldu?
Ben müziğe diğerlerinden 1-0 önde başladım. Bu konuda mütevazı davranamayacağım çünkü benim eğitimim herkesten iyiydi. Hukuk Fakültesi’ni bitirdim ve bir sene avukatlık yaptım. Ondan sonra şarkıcılık yaptım. Hatta bunun için Londra’da müzik eğitimi aldım. Bunu ukalalık şeklinde algılamalarını istemem ama bir gerçek var ki ben meslektaşlarımdan 1-0 öndeyim. Çünkü iyi bir eğitime sahibim. Zira bizim camiadakiler eğitime pek önem vermez. Anı yaşarlar, yarını düşünmezler.

Şarkı içeriklerinde en çok neye dikkat ediyorsunuz? Sözler sizin için ne kadar önemli?
Ben biraz atarlı bir insanım. Kadınların daha güçlü ve değerli olduğuna inanan ve dolayısıyla bunu anlatan şarkılara önem veriyorum. Ezilen taraf her zaman kadındır ve bu dünyada da böyledir. Şarkılarımla kadının gücünü ortaya koyuyorum sanırım.

Peki erkeklerden tepki alıyor musunuz?
Hiç almıyorum. Çünkü erkeklerin bu konuda anlayışlı olduğunu düşünüyorum. Tabii ki, iyi ki varlar. Onlar olmasa biz ne yapardık. Çok nazımızı çekiyorlar. Biz kadınlarda az değiliz yani. Şarkılarımı erkekler de çok seviyor ve sosyal medyada paylaşıyorlar. Onun için hiçbir sıkıntı olmuyor.

GÜLŞEN’LE TABİİ Kİ ÇALIŞMAK İSTERİM 

Şarkılarınız kadar danslarınızla da adınızdan söz ettiriyorsunuz. Dansla aranız nasıl?

Çok iyi dans edemem ama seksi dans ettiğimi söylerler. Yoksa profesyonel bir dansçı değilim.

Sizce Türkiye’de iyi şarkıcı kim ya da kimler?
Benim için Sezen Aksu bir idoldür. Onun dışında son zamanlarda Gülşen’e âşığım. Kalite denildiğinde akla gelen ilk isim oldu. Kendisiyle çalışmayı isterim. ‘Bir Dakika’ klibinde beni Gülşen’e benzetmişlerdi.

Başarı nedir? Herkesi memnun etmek sizce mümkün mü?
Kimse kimseyi memnun edemez. Herkesin bir yaşam stili ve şekli var. Herkesi memnun etmeye kalkışırsanız kendiniz memnuniyetsiz olursunuz. Kısacası en mutsuz kişi olursunuz. O yüzden olduğunuz gibi davranacaksınız.

HEDEFİM PSİKOLOG OLMAK

İleride kendinizi nasıl görmek istiyorsunuz?

İlerisi diye bir şey yok. Tek bir an var o da bugün. Elimizden geldiğince çalışmak istiyorum. An geliyor kendimizi boşladığımız ya da salladığımız oluyor ama her zaman için başarılı olmak isterim. 10 yıl sonra kendimi klinikte psikologluk yaparken görmeyi hedefliyorum. Bunun üzerine master eğitimi alıyorum. Şarkıcılık son nefesime kadar gidecek ama onun yanı sıra insan ilişkilerini sevdiğim için psikologluk da yapmak istiyorum. Hatta doktorasını yapıp öğretim görevliliğine kadar gidebilirim.

Şimdiye kadar yaptığınız en iyi hamlenin ne olduğunu düşünüyorsunuz?
Şimdiye kadar Sezen Aksu’yu tanımak ve onunla çalışmak oldu. Benim dönüm noktamdır.

İç dünyanızda nasılsınızdır? Kavgacı mısınızdır?
Bugüne kadar kimseyle kavgam olmamıştır olmaz da… Bana insanlar hakkında sorular sorulduğunda düzgün cevaplar vermeye ve karşı tarafı anlamaya çalışırım. Herkesle barışık olmak isterim. Kötülüğün bir şey kazandırmayacağını düşünüyorum. Bence önemli olan “Bizim Ebru” olabilmek.

ARAP ŞARKICIYLA  DÜET YAPACAĞIM

Sanatçılar, genelde uçlarda yaşıyor. Kariyerinizde dibi gördüğünüz oldu mu?

Hiç olmadı. Allah korusun öyle bir şey de olmasın. 6 yıldır bu işi yapıyorum ve Allah karşıma hep iyi şeyler çıkarıyor. Hayatımı iyi yaşamaya çalışıyorum. Aile sorumluluğu bilincine sahip, sorumluluk sahibi bir kişi olarak dikkatliyim.

Oyunculuk hayaliniz var mı?
Onunla ilgili çok üzgünüm. İnanılmaz teklifler geldi. Bir dönem saçma sapan bir fikre kapıldım. Oyunculuk ve şarkıcılığı bir anda götüremem şeklinde… Çok önemsememiştim ama şimdi gelen tekliflere sıcak bakıyorum. Enteresan bir şey var ki o da hep fettan kadın teklifi gelmesi… Bu da beni kızdırmak yerine aksine keyiflendiriyor. Kalbim iyidir, fettan bir kadın olamam ama oyunculukta en azından o yönümü görmüş olurum. Fettan bir kadın fena olmaz.

Arap ülkelerinden çok ilgi görüyorsunuz. Orada bir konser vermeyi düşünüyor musunuz? Ya da bir çalışma olacak mı?
Dubai de yaşayan ünlü bir Arap şarkıcıyla düet teklifi var ve onu değerlendireceğim. Özellikle Erbil ve Dubai’den konser teklifleri geliyor. Ben de onları çok seviyorum. Kısmet olursa gideceğim.

KENDİ MARKAMI YARATACAĞIM

Erkeklerin size ilgi göstermesinden rahatsız oluyor musunuz?

Hayır, hiç olmuyorum. Kadınlarda çok ilgi gösteriyor. Bayramda Antalya ve İstanbul olmak üzere iki konserim vardı. Her iki sahnemde de 2 bin kişiye yakın konuk vardı. Erkeklerden çok, kadın hayranlarım daha fazladır.

Nasıl bir erkek size itici gelir?
Kaba bir erkek ve iç dünyasında fakir olan erkek son derece itici gelir.

Dudaklarınız beğeniliyor ve birçok ruj markasından teklif aldığınız söyleniyor.   
Evet doğru. Ama asıl istediğim kendi markamı yaratmak. EP rujları olsa mesela ne güzel olur.
Konular Röportaj