Ece Erken: "İkinci çocuk için evlenebilirim"

Sunucu Ece Erken, ilişkilerinde hep kendisinin adam olduğunu ama artık hayatında 'adam gibi adam' istediğini söyledi.

Ece Erken: "İkinci çocuk için evlenebilirim"
Sabah'tan Özlem Avcı'nın röportajı...

Amerika'dan döndünüz. Neden gittiniz, neler yaptınız orada?


Kafa dinleyip geldim, Los Angeles'taydım. Bütün yaz Eymen'le vakit geçirdim. Birlikte tatile gittik. Demokrasi nöbetleri için gelip gittim. Eymen'i sadece anneme bırakabiliyordum. İlk kez beş gece ayrı kaldım. Benim fotoğraflarımı öpmüş. Özellikle çalışan annelere imkanları varsa mutlaka dört-beş gün yalnız başına tatile çıkmasını öneriyorum. Los Angeles ve Las Vegas'a tek başıma gittim. Annelerin kendilerini özgür hissedecekleri aralara ihtiyacı var. Çünkü, sen mutlu bir anneysen çocuk mutlu büyüyor. Benim hayat felsefem budur. Allah'a çok şükür, mutlu bir kadınım. Eymen de mutlu bir çocuk. Zaten her gören, "Eymen ne kadar mutlu bir çocuk" diyor.

Mutsuz evliliğin akabinde sıkıntılı bir boşanma süreci yaşadınız... Son olarak eski eşinize oğlunuz Eymen'le ilgili bir dava açtınız. Son durum nedir?

Eski eşim (Serkan Uçar) mahkemenin belirlediği şahsi ilişki günleri de dahil, Eymen'le herhangi bir ilişki kurmadı. Dört aydır da bu süreç böyle devam ediyor. Amacım Eymen'in korunmasıdır. 3 yaşından itibaren yatılı halde babasında kalabilme durumunun 6 yaşına yükseltilmesini istiyorum.

GECE KULÜPLERİNDE GEZMİYORUM

Peki bundan sonra ilişkiye, evliliğe nasıl bakıyorsunuz?


İnşallah hayatıma biri girer. Eymen'den dolayı ben çok farklıyım. Beni Eymen çok büyüttü. Eski Ece değilim. Eskiden şu anki Ece olsa zaten eski seçimlerini yapmazdı. İlk evliliğim hariç. Çünkü; ilk evliliğim zaten çok düzgün, doğru bir tercihti. 10 yıl çıkmıştım, güvenerek evlendim. İlk eşim şu anda evli, çok mutlu; Allah mutluluğunu daim etsin. Ama diğerleri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. İnsan hatalarla büyüyor. Ben şu anda Eymen olduğu için adımlarımı daha dikkatli atıyorum. Eymen'i bırakıp, gece kulüplerinde gezmiyorum. Anne olmak çok farklıymış. İşte bu yüzden hayatıma girecek insan, eğer Eymen'e rol model olabilecek karakterde, seviyede, yaşı yaşıma uygun biri olursa evlenirim. Çünkü, ikinci çocuğu istiyorum. Allah izin verirse, Eymen'in kardeşi olmasını çok istiyorum. Daha sağlıklı büyüyeceğini ve hayatta birbirlerine destek olacaklarını düşünüyorum. Eskiden kendime deli gibi alışveriş yapardım, şimdi artık her şeyi Eymen'e alıyorum. Eymen'i düşünmeden hareket etmiyorum. Bir ayakkabıdan üç-dört tane alabiliyordum Allah'a çok şükür çalışıp kazanıyorum. Ama artık Eymen'in geleceğini düşünüyorum. Ben onun hem annesi, hem babasıyım.

SORUMLULUK BENİ GÜÇLÜ KILDI

Anneniz, hayattaki en büyük desteğiniz. Ancak küçük yaşlardan itibaren yalnız ve hep çalışan bir kadın oldunuz. Gücünüzü nereden alıyorsunuz?

Çok küçük yaştan beri çalışıyorum. Küçük yaşta annemin sorumluluğunu aldım. Bu sorumluluk beni hayatta güçlü kıldı. Kendi ayakları üzerinde duran güçlü bir kadınım. Çok telefon alıyorum, özellikle kadınlardan; 'Kocam beni dövüyor, aldatıyor' diye... 'Ayrıl' desen gidecek yeri yok. Bu yüzden o kadar mutsuz kadınlar ve çocuklar var ki... Maddi anlamda gücü kötü anlamda kullanmasınlar, en ufak kavgada 'Çekip giderim' demesinler. Başına kötü bir şey geldiğinde gücün, mesleğin olması lazım. Kadınların güçlü olması şart. Çünkü, erkekler maddi güçlerini kadınları kıstırmak için kullanıyor. Kadınlara kendi hayatlarını yaşatıyorlar ama kadınların da bir hayatı var. Ben bunları savunduğum için sevgili hayatım çok fazla yürümüyor belki de. Çünkü bazı erkekler, güçlü kadın sevmez... Ben şiddet gördüm ama anında kapıyı vurup çekip gidebildim.

MADDİ GÜCE ÖNEM VERİYORUM

Bundan sonra evleneceğiniz erkek nasıl birisi olmalı, nelerine dikkat edersiniz?


Ben hayatım boyunca karşımdaki insanın maddi gücüne bakmadım; güçlü bir kadınım diye. Ama bakmak gerekiyormuş. Sen daha güçlü olunca denge olmuyor. Eymen'den sonra kendimi tanıdım. Ben biraz geç olgunlaştım. Kadın 30'lu yaşlarda olgunlaşır ama benim için Eymen olması gerekiyormuş. Allah bana Eymen'i verdi ve 'Kendine gel' dedi. Ben şu anda kendi değerimi biliyorum. Evet, artık birlikte olacağım erkeğin maddi gücü benden iyi olmalı. Ağırbaşlı, dimdik, işinde başarılı, bana sahip çıkacak, kadın olduğumu hissettirecek bir erkek olmalı. Ben hep erkektim. Adam olan hep bendim; ben artık adam gibi adam istiyorum. Piyasada hem adam yok, hem kadın yok. Kadınlar daha da tuhaf olmuşlar; hele evli kadınlar daha da tuhaf olmuş.

ÇOK HUZURLUYUM

TRT'de sunuculuğunu yaptığınız 'İyi Fikir' programı devam ediyor, yeni sezonu açtınız...


Yeni yayın dönemimiz başladı. İkinci sezondayız. Çok güzel oldu konseptimiz. Bu sefer yemek tarifleri gibi şeyler de olacak ama işin püf noktalarına gireceğiz. Mesela avukat konuk edeceğim kadınlara haklarını anlatacak. Sadece kadınlar değil, erkekler de bilgilenecek. Avukat ücretleri çok pahalı. Ben hayatım boyunca avukatlara çok para ödemiş bir kadın olarak bu şekilde televizyonda hizmet vermek istiyorum. Danışman olayını biz programımız 'İyi Fikir'de yapacağız. Ben de avukat kadar bilgiliyim. TRT'de çok huzurlu bir şekilde program yapıyorum. Hatta gelecek sezonun bile planlarını yapmaya başladık.

İnternet satış şirketiniz nasıl gidiyor?

Devam ediyorum, ortağımla birlikte. Kendi kendine götürüyor, pahalı ürünler çünkü.

'ÇOK GÜÇLÜ BİR DEVLETİMİZ VAR'

15 Temmuz'u düşündüğünüzde neler hissediyorsunuz?

O dönem bir günlüğüne Alişan'la birlikte Kıbrıs'a gitmiştik. Alişan'a nasıl kızdım, "Darbe günü nasıl Kıbrıs'ta olurum" diye. Hemen babamı aradım; babam emekli albay, abim de yarbay. Babam "Bunlardan hiç bir şey olmaz, görürsün devlet hemen halledecek" dedi. Allah'a çok şükür babam haklı çıktı. Her şeyin yoluna girdiğini düşünüyorum. Ama başka bir ülkede bu kadar kolay ve çabuk halledilemezdi bu olay. Ülkece acıya da alıştık. Sadece FETÖ'cülerle uğraşmıyoruz, başka düşmanlarla da uğraşıyoruz. Çok güçlü bir devletimiz ve liderimiz var. Ben zaten her zaman her şekilde devletimin, cumhurbaşkanımızın yanında olduğumu söyledim, söylerim. Çocuğum için korktum ama devletimin yanında olan mesajlarımla desteğimi sonsuz verdim.
Konular Röportaj