Ece Seçkin: "Şarkılarımı annemle seçiyorum"

Ece Seçkin, pop müziğin son zamanlarda adından en çok söz ettiren isimlerinden biri… ‘Adeyyo’ şarkısıyla son günlerde fırtınalar estiriyor.

Ece Seçkin: "Şarkılarımı annemle seçiyorum"
Ece Seçkin'in Akşam'da yayınlanan röportajı...

‘Adeyyo’ derken ne demek istediniz?


Adeyyo’nun Türkçe karşılığı yok. Herkes hangi anlamı yüklemek istiyorsa o anlamı yükleyebilir. Erkek arkadaşımla birbirimizi telefonlarımıza ‘Adeyyo’ diye kaydettik mesela. Bu aralar uyumadan önce “Ben yattım, haydi Adeyyo” diyorum.

Şarkının klibinde danstaki marifetlerinizi de gözler önüne seriyorsunuz?

Kliplerimde de sahnede de dans etmeyi çok seviyorum. Evet! Biraz dans dersi aldım. Yer hareketlerinin yoğun olduğu bir koreografiydi, dersler çok eğlenceliydi.

DAHA YAŞIM UFAK

Şarkı sözlerinizde arkasından işler çevrilen birinin hikâyesi anlatılıyor. Sizi arkanızdan vuranoldu mu?


Oldu da, etkisi büyük olmadı diyelim (gülüyor).

‘Aman Aman’, ‘Şok Oldum’ ve ‘Hoşuna mı Gidiyor’ şarkılarının yanı sıra ‘Adeyyo’ ile de listelere hızlı bir giriş yaptınız? Nasıl seçiyorsunuz parçalarınızı.Var mı bir sırrınız?

Ben şarkılarımı genelde menajerimle ve annemle birlikte seçiyorum. Ama bu sözü geçen şarkıların her birini ilk dinlediğimde “Bu benim şarkım” demiştim. Bu kadar çok yükseldiğim bir şarkı olduğunda zaten o genelde çıkış şarkım oluyor. Mesela bu albümdeki slow şarkım ‘Olsun’u ilk dinleyişte anlayamamıştım. Menajerim uyandırdı: “Bunu oku bak gör” dedi. Göreceğiz.

Yeni single çalışmanızda yer alan ‘Zamanım Yok’ oldukça duygusal bir çalışma. Seslendirdiğiniz hareketli parçalardan sonra slow bir şarkı okumak nasıl bir deneyimdi?

‘Olsun’ benim ilk slow parçam. İnsanlar televizyon programlarında ya da canlı konserlerimde söylediğim slow şarkıları çok beğeniyorlardı. “Sesin slowa çok müsait. Neden okumuyorsun?” diye sokakta çeviren bile oluyordu. Ben de artık dayanamadım, okumak istedim. Tabii ki ileride benim de birçok slow parçam olacak. Sadece bugüne kadar biraz erken olduğunu düşünüp hep erteledim. Şimdi yaşım ufak, bol bol eğlenip dans ederim diye düşünüyordum.

Müzik dünyasında kendinizi nerede konumlandırıyorsunuz?

Tüm şarkılarım çok beğeniliyor ve hit oluyor. Zamanla çok çalışarak iyi yerlere geleceğimi
düşünüyorum.

HAYATIM DEĞİŞTİ

Kısa sürede şöhret basamaklarını emin adımlarla çıktınız. Bu durum hayatınızda neler değiştirdi?

Birçok şey değişti tabii ki. Ben hariç (gülüyor). Eskisi kadar rahat yaşayamıyorsun. Aman bugün de eşofman giyeyim makyaj yapmayayım diyemiyorsun. Çünkü tanınıyorsun ve bir kafeye girdiğinde insanların bir anda masasındaki konu oluyorsun. Üstelik bunu hissediyorsun da. Diğer yandan sürekli konser verdiğin için artık evde eskisi kadar çok vakit geçiremiyorsun, özlüyorsun.

Bir dönem “Paramparça” dizisinde yer aldınız? İlerleyen dönemlerde oyunculuk alanında sizi görebilir miyiz?

Ben ‘Paramparça’ dizisinde sadece bir bölüm rol aldım. Onu da kendimi canlandıracağım için kabul ettim. Set ortamı inanılmaz keyifli görünüyordu ama bu soruya cevabım hiç değişmeyecek. Ben eğitimini almadığım işten anlamam, anlamadığım işe de kalkışmam. Oyunculuk eğitimi alana kadar dizi ya da film benim için uzak.

Ece Seçkin’in kalbini nasıl biri fetheder?

Biraz zor fetheder ama ilişkilerimde zor biri değilimdir. Gereksiz kıskançlıklarım yoktur. Durmadan aramalarım, hesap sormalarım yoktur. Karşı taraftan da bu saygıyı sevgiyi beklerim tabii ki. Saygılı biri beni tanıdıysa kalbimi fethedebilir. Bir de en önemlisi o kişiyle birlikte eğlenebilmek, gülebilmek...

RUHUM KIPIR KIPIR

Fotoğraf çekimlerinizde bir hayli renkli kareler yer alıyor. Hayat bakış açınızda bu kadar eğlenceli ya da renkli diyebilir miyiz?


Evet! O yüzden diyorum ya slow şarkı söylerken bile bu nedenle tereddüt ettim. Çünkü ruhum kıpır kıpır.

İlerleyen yıllarda yeni projeleriniz var mı?

Müziğimi yapmaya devam edeceğim. Sahne ve dans performansının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun için kendimi her daim geliştireceğim.

KISA BOYLU OLMAK AVANTAJLI

Sosyal medyada boyunuz ilgili mesajlar atılıyor. Kısa boylu olmanın avantaj ve ezavantajları oldu mu?


Açıkcası avantajı çok daha fazla. Sahnede rahatım, danslarım ve hareketlerimle estetik duruyor, dans daha çok yakışıyor. E kısa boyunla gündem bile oluyorsun daha ne olsun (gülüyor). Bu zamana kadar bir dezavantajını göremedim. Bu halimden memnunum.                        

EVLİLİK KARİYERİMİ ETKİLER

-Evlenmek kariyerinizi etkiler mi?


Bence etkileyebilir. Küçük yaşta evlenmek sadece kariyerimi değil, her şeyimi etkileyebilir. O yüzden duygu ve mantık okları aynı yönü gösterene kadar bekarlığa devam.
Konular Röportaj