Ece Seçkin'in hayalleri nasıl gerçek oldu?

Hukuk üzerine eğitim alırken müzik tutkusu ağır basınca rotasını tamamen müziğe çevirmiş Ece Seçkin. “İnşallah Doğulu kardeşlerle çalışma imkânım olur” diye içinden geçiren Seçkin’in hayali gerçek olmuş ve Ozan Doğulu’yla albüm yapma fırsatı yakalamış.

Ece Seçkin'in hayalleri nasıl gerçek oldu?
Akşam'dan Sibel Ateş Yengin'in röportajı...

Müzikle yolculuğunuz nasıl başladı?


Müzikle yolculuğum tabii ki annemle başladı. Bebekliğim boyunca evde hep bir piyano sesi vardı. Okuma yazmadan önce notaları öğrendim diyebilirim. O yıllarda da annemin öğrencileri vardı, hayal meyal hatırlıyorum. Ben de onlara özenip çok küçük yaşlarda annemle piyano çalışmaya başlamıştım. Sonra zaten ilkokulla beraber yarı zamanlı konservatuvar hayatım başladı. Konservatuvar döneminde, annemden sınav zamanlarında destek alıyordum.

Hukuk eğitimi alıyorsunuz. Peki, ileride de olsa bu alanda çalışmayı düşünüyor musunuz?

Hukuk çok zor bir dal. Aslında profesyonel müzik kariyerimi başlatarak hukuk kariyerimi bitirmiş oldum. Biraz gerçekçi konuşayım, fakülteden çoğu arkadaşım avukat oldu bile ama çok çalışıyorlar. Stajlar, yüksek lisanslar... Ben müzik alanında ilerlemeyi tercih ettim. Müziğe yatırım yapıyorum.

TIKLANMA REKORU KIRDIK

Kenan Doğulu ve Ozan Doğulu’nun hayranıyken, onlarla tanışmak için epey çaba sarf etmiş miydiniz?


Ozan'ın bir akrabası vesilesiyle bir araya geldik. Ben Ozan'a şarkı söyledim, o da hemen bana albüm yaptı. Babam bu işi yapmamı istemiyordu ama şimdi Ozan’la o kadar yakın arkadaşlar ve birbirlerini o kadar çok seviyorlar ki bazen benden bile gizli buluşup erkek erkeğe muhabbet ediyorlar. Ozan olmasaydı şarkıcı olma konusunda babamı ikna edemezdim. Bir konser öncesinde Kenan'ın kulisine girip onunla fotoğraf çektirme şansı yakalamıştım. Ama o kadar heyecanlıydım ki, o an orada ne söyledim, ne yaptım, elimi kolumu nereye koydum hiç bilmiyorum. Ozan da oradaydı uzaktan selamlaşmıştık. İkisinin de mütevazılığı ve sıcakkanlılığı karşısında hayrete düşmüştüm. O gün zaten konser esnasında ''İnşallah bu adamlarla bir gün çalışabilirim'' diye içimden geçirmiştim. Artık evrene nasıl bir enerji gönderdiysem hayallerim gerçek oldu. Ozan’ın albümünde yer alan “Hoşuna mı Gidiyor” parçasıyla Youtube’da 110 milyonun üzerinde tıklanarak rekor kırdık.

“Follow me” ile diğer kliplerinizden farklı olarak daha pop-art bir kliple karşımıza çıktınız...

Klip benim için çok önemli. Diğer kliplerimde de zaten hep enteresan konseptler yapmaya çalıştık. Değişik şeyler denemeyi çok seviyorum. Yönetmenimiz Murad Küçük de beni iyi tanıyor. Pop kültürü biliyorsunuz değişen ama eskimeyen bir kültür. Bu şarkının ruhunu da pop kültürü iyi yansıtabilir diye düşündük. Pop-art görseller var. Eğlenceli bir klip oldu.

KENDİMİ YERİM

Bir söyleşide hırslı olduğunuzu söylemişsiniz...

Klişe bir söz ama hırs kontrol edildiğinde bence anlam kazanıyor. Genel anlamda kontrol etmeye çalışıyorum. Arada bir kendimi kaybettiğimde menajerim, ailem, arkadaşlarım mutlaka ''kendine gel'' diyorlar. Bendeki hırs öyle saldırganlaştıran cinsten değil. Başarısız olursam ya da bir konuda başarısız olma kaygım varsa kendimi yerim hep. Her yeni proje öncesi bir hafta mutlaka içime kapanırım mesela. Yakından tanıyanlar  o dönemlerde dokunmazlar bana.

Lakabınız var mı?

Arkadaşlarımın gözünde tam bir zır deliyim. Bunu söyleyenlere de bozulmuyorum zaten. Gidip mikrofon tutup ''Ece’yi iki kelimeyle tarif et'' derseniz ''Çatlağın teki'' derler herhalde. Onları çok güldürüyormuşum, morali bozuk olan hep beni ararmış.

EN ÇOK AYAKKABI SATIN ALIRIM

Modayı takip eder misiniz?

Modayı yakından takip ediyorum. Ama moda olduğu için kendime yakışmayan bir şeyi de giymem.

En çok ne satın alırsınız?

En çok ayakkabı satın alıyorum. Bu aralar da makyaj malzemesi. Her kızın alışveriş konusundaki tutkusu neyse benimkiler de o...

Alışveriş yaparken hemen karar verir misiniz yoksa müşkülpesent misinizdir?

Biliyorum inanması güç ama dünyanın en hızlı alıcısıyımdır. Mağazaya girip neye ihtiyacım varsa hop hemen alıp çıkarım. Zaten alışveriş merkezinde gezmekten hiç haz etmiyorum. Annem mesela çok yavaştır bu konuda, beraber alışverişe çıktıysak sürekli ''hadi hadi hadi'' diyorum.

ZEBRALAR İYİ HAYVANLARDIR

En son ne için ağladınız?


3 gün önce aylardır görmediğim en yakın arkadaşımla Frankfurt'ta buluştuk. Almanya'da yüksek lisans yapıyor. Onu çok özlemiştim, görünce de tutamadım kendimi.

En son neye güldünüz?

Annem ilkokul defterlerimi hatıra olarak saklamış. 2. sınıftayken zebralar hakkında yazdığım bir yazıyı buldum. ''Zebralar iyi hayvanlardır, söylentilere inanmayın'' yazmışım. Çok güldüm.

En son kime kızdınız?

Frankfurt Havaalanı’nın her milimetresini doldurup bizi kuyrukta bekleten Japonlara “Gezmeyin kardeşim bu kadar, gezmeyin!” dedim.
Konular Röportaj