Ece Vahapoğlu anne olmak istiyor

Benimsediği sağlıklı yaşam ilkesi, çevresine yaydığı pozitif enerjisi ve spor tutkusuyla tanıdığımız Ece Vahapoğlu, form tutma sırlarından egzersiz ve beslenme tüyolarına kadar her şeyi anlattı.

Ece Vahapoğlu anne olmak istiyor
Ece Vahapoğlu'nun Formsante'de yayınlanan röportajı...

* Sizi ilk gazeteci olarak tanıdık ama zaman geçtikçe spor faaliyetlerinde daha çok görür olduk. Bu geçiş nasıl oldu?

- Yurtdışında üniversite okumaya başladığımdan beri spor hayatımda aslında. Yıllardır spor salonlarına giderim. Fakat gazetecilik, yazarlık ve sunuculuk derken medya sektörüyle birlikte çok seyahat eder oldum. Bu yoğun seyahatlerde de düzenli spor yapmaya ve formumu korumaya dikkat ediyordum. Ama istediğim kas yapısına ve belirginliğine geçememiştim. Üç sene önce bu işin içine daha fazla girmeye başladım. Herkes İçin Spor Federasyonu’ndan wellness eğitmenlik sertifikası aldım. Bununla birlikte hem kendim bilinçlendim hem de kitaplar yazmaya, seminerler vermeye başladım. 10 senedir gazetecilik yapıyorum; Türkiye çapında röportaj yapmadığım iş insanı kalmadı... Ama sokakta daha çok sporla tanınıyorum.

* Spora olan ilginizi mesleğe dönüştürmek için girişimde bulunuyor musunuz?
- Benim için Herkes İçin Spor Federasyonu’ndan aldığım wellness eğitmenlik sertifikası ile her şey resmileşti aslında. Federasyonun aynı zamanda proje başkan vekiliyim ve ilerleyen zamanlarda daha büyük sorumluluklar alacağım. Türkiye’nin spor politikalarıyla ilgili birçok projenin içindeyim. Çoktan bir meslek halini aldı diyebilirim.

* Boş zamanınızda spora mı öncelik veriyorsunuz?
- Zaten güne sporla başladığım için gün içindeki boş vakitlerimi kitap okuyarak ya da meditasyon yaparak geçiririm. Ancak birkaç günü spor yapmadan geçirdiysem boş bulduğum bir anda ya açık havada koşuyor ya da evde egzersiz yapıyorum.

RUHUM ÖNEMLİ BEDENİM DEĞERLİ

* Spor yapmak, sağlıklı beslenmek sizin için ne ifade ediyor?

- Balık burcuyum. İç dünyasına odaklanabilen bir karakterim var. Ruhum benim için çok önemli olmakla birlikte bedenim de bir o kadar değerli. Aslında ruh haline önem veren birinin görselliğe bu kadar düşkün olmaması gerekir diye düşünülür. Fakat şunu anlıyorum ki; ruhumu arındırmak için ilk önce bedenimi temizlemem, bana araç olarak emanet verilmiş bedenime iyi bakmam gerekiyor.

* Tatlı kaçamağı yaptığınız oluyor mu hiç?
- Bitter çikolatayı çok seviyorum! Beni mutlu ettiği için ufacık bir parça yemekte sakınca görmüyorum. Zaten vücudunuz çok iyi ve fit bir duruma gelmişse haftada bir gün kaçamak yapabilirsiniz...

* Uzun mesafe koşuyorsunuz. Koşu kendinizi nasıl hissettiriyor?
- İlk koşumu geçen yıl Haliç’te yaptım. 10 km. idi. Koşu öncesinde sadece üç antrenman yapmıştım. Çok teknik bilgim yoktu, cahil cesaretiydi belki de. Ama koşarken hayatımdaki en yüksek frekansa ulaştığımı fark ettim. Beşinci kilometreden sonra ayaklarım havada uçarak koştum. Yaş kategorimde birinci geldim. Kadınlar kategorisinde de dördüncü oldum. Bu dereceler beni motive etti. Daha fazla koştum, koştukça geliştiğimi gördüm.

BABAMIN RAHATSIZLANMASI EN BÜYÜK OLGUNLUK SINAVIMDI

* Instagram’da çok aktifsiniz. Bir orada, bir buradasınız. Sonra bir bakıyoruz sporunuzu yapıyorsunuz. Nasıl bir denge kuruyorsunuz, nasıl oluyor bu?

- Spor yapmamak için hiçbir zaman bahanem olmadığını görebilirsiniz! Kendimi hiç yorgun hissetmiyorum, sabahları düzenli olarak yaptığım Tibet’in 5 Hareketi var. Tek sırrı bu değil belki ama güne böyle başlıyorum. Beslenmemiz de enerjimizi çok etkiliyor. İnsan istediği şeyleri yapınca vakit de buluyor, enerji de... Bahane üretmenize gerek kalmıyor. Küçüklükten beri hiperaktifim. Öğrenmeyi, görmeyi, yeni deneyimler edinmeyi seviyorum.

* Sizin de kendinizi kötü hissettiğiniz zamanlar oluyordur herhalde. Böyle durumların üstesinden nasıl geliyorsunuz?
- Kötü hisseder hissetmez derin nefesler alıyorum. Hemen meditasyon yapıyorum. Ruhsal gelişimle ilgili, motive edecek kitaplar okuyorum. Yazılarımda ya da sosyal medya paylaşımlarımda hep olumlu şeyler yazıyorum. Çünkü ben insanları mutsuz değil, mutlu etmek, pozitif enerji vermek için varım. İnsan derdini kendine saklayabilir, kendi içinde çözebilir diye düşünüyorum. Babam ciddi bir kalp rahatsızlığı geçirdi, bir süre hiçbir şekilde paylaşmadım mesela. Sonrasında bahsettim. Babamın rahatsızlığında olası her şeyi kabul ederek tekamülü hissettim. Bu rahatsızlık hayatımın en büyük olgunluk sınavıydı.

BANA KALSA 1 YIL İÇİNDE ANNE OLMAK İSTERİM

* Bedeninize spor yaparak iyi davranıyorsunuz. Cildiniz için ne yapıyorsunuz peki?

- Yılda üç kez cilt bakımı yaptırıyorum. Mevsim geçişlerinde kimyasal peeling uygulatıyorum. Aslına bakacak olursanız beslenmeniz, uykunuz cildi çok etkiliyor. Çünkü cildin içten beslenmesi gerekiyor. Çekimler dışında makyaj yapmayı da sevmiyorum. Makyajsız da çok rahat fotoğraf paylaşabiliyorum. Sabah uyandığımda kendimi güzel buluyorum, sağlıklı bir cildim var. Çünkü düzenli ve sağlıklı yaşıyorum. Mutluyum.

* Estetiğe karşı mısınız peki?
- Eskiden bu konuya çok katı yaklaşırdım ama son zamanlarda biraz daha yumuşadım. Çünkü teknoloji çok ilerledi ve belli olmayan, abartısız müdahaleler yapılabiliyor. Cilde zarar vermeyip, ifadenizi değiştirmiyorsa ufak tefek şeyler yapılabilir. Çok şükür daha başlamadım bu işlere. 37 yaşındayım, “Önlem amaçlı botoks yaptır” diyorlar. Geçen sene kaz ayaklarım için ufacık dozda denedim ama zaten belirsiz olduğu için ha öyle ha böyle deyip bıraktım. Şimdi hiçbir şey yaptırmıyorum.

* İleride çocuk sahibi olmayı planlıyor musunuz?
- Bana kalsa bir yıl içinde anne olmak isterim. Çocuğumu hem fiziksel sağlığı hem de zihinsel ve ruhsal olarak iyi yetiştireceğime inanıyorum.

Ece Vahapoğlu anne olmak istiyor
Konular Röportaj