Ecem Özkaya'dan ses getirecek açıklamalar

"İffet" dizisinde Nil karakterine hayat veren Ecem Özkaya, InStyle dergisinin şubat sayısı için modellik yaptı.

Ecem Özkaya'dan ses getirecek açıklamalar

Yayınlandığı günden bu yana izleyicileri ekrana kilitleyen “İffet” dizisinde ailenin Londra’dan gelen kızı Nil’i canlandıran Ecem Özkaya, dinamiği yüksek bir yapımda yer almaktan dolayı son derece mutlu... Özkaya, canlandırdığı karakter hakkında şöyle konuşuyor:  

BENİM NİL GİBİ ZAAFLARIM YOK     

“Nil’le buluştuğumuz tek nokta fotoğrafa olan tutkumuz. Onun dışında Nil bağımlılığı, zaafları olan bir kız, bu benim hayatta hiç tanımadığım bir şey. Asla kötü bir insan değil ama zengin bir ailenin kızı olmasından ötürü biraz şımarık... Her istediğini elde etmek istiyor, bu noktalarda ona katkılarım ancak yaptığım gözlemler sayesinde olabiliyor.”


Özkaya, kono fotoğraftan açılınca, fotoğrafa olan tutkusunu İstanbul’un ara sokaklarında elinde fotoğraf makinesiyle kaybolarak taçlandırdığını da yüzünde mutlu bir ifadeyle anlatıyor.
 
OYUNCU OLMAK ÇOCUKLUK HAYALİMDİ     

Çocukluğundan bu yana Anadolu yakasında yaşayan oyuncu, tam bir Bağdat Caddesi ve Kadıköy tutkunu... Üniversitede sinema-televizyon okuyan Özkaya, oyunculuğun çocukluk hayali olduğunu ve şu anda hayallerinin tam göbeğinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu anlatırken heyecanı sektöre adım attığı ilk gün gibi taze...

ALIŞVERİŞTEN HOŞLANMIYORUM 

Pek çok kadının aksine alışveriş yapmaktan pek hoşlanmayan ve genelde alacaklarını göz kararı seçen Ecem Özkaya, ruh halini düzeltmek için değil, ihtiyaç halinde alışveriş yapanlardan... Dolabının vazgeçilmezi olan siyah tişörtler dışında, kıyafette feminen olana maskülen detaylar eklemeyi, dantel gibi nostaljik detayları dozunda kullanmayı seviyor.

Aynı zamanda tam bir ayakkabı düşkünü; Adidas’ın Superstar modeli ise “rahat” diye tabir ettiği ayakkabıları arasındaki favori parça...

NİSANDA KARAR VERİP AĞUSTOS’TA EVLENDİK

Genelde sakin ve karar almayı karşı taraf bırakacak gibi gözükmesine rağmen gerçek yapısı çok farklı... Görünenin aksine son derece cesur bir kadın olduğunun sinyallerini söz aşktan açıldığında veriyor:

“Eşimi (Mustafa Üstündağ) ilk gözlerinden tanıdım. Bu nedenle gözler benim için çok önemlidir. ‘Cümbür Cemaat Aile’ dizisinde birlikte rol aldığımız zaman tanıştık ve onunla ilk karşı karşıya kaldığımızda adını koyamadığım bir şey hissettim. Ve eşime ben evlenme teklif ettim. Belki onun aşkına olan inancımda böyle cesur bir kararı alabilmişimdir. 2010’un Nisan ayında karar verdik ve ağustos ayında evlendik. Eşim evlenme teklifi alınca ilk önce inanamadı ama sonra da bunun keyfini çıkardı.”