Eczanede akıl almaz hırsızlık!..

İstanbul Avcılar’da bir eczanede yaşanan hırsızlık olayı güvenlik kamerasına yansıdı. Kayıtlarda, zanlılardan biri personeli oyalarken, diğerinin, gözüne kestirdiği ürünleri elindeki poşete attığı görülüyor...

Eczanede akıl almaz hırsızlık!..
CİHAN'da yer alan habere göre Avcılar’da dün 4-5 eczaneden aynı yöntemle hırsızlık gerçekleştirildi. İki kişi tarafından gerçekleştirilen son hırsızlık olayı ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Görüntülerde; eczaneye giren iki şahıstan biri ilaç alma bahanesiyle görevli personeli oyalamaya çalışıyor. Eczane çalışanı kadın ilaç almaya gittiğinde ise diğer zanlının tezgah önündeki ürünlerden alıp elindeki poşete attığı görülüyor. Bir süre eczane içerisinde dolaşan zanlı, çalışanların ve müşterilerin dalgınlığından faydalanarak, gözüne kestirdiği başka ürünleri de alarak poşete atıyor.

Daha sonra iki zanlı eczaneden ayrılıyor. Görüntülerde; durumdan şüphelenen eczane görevlisinin zanlıların arkasından baktığı görülüyor. Eczane görevlisinin bir süre sonra yakaladığı zanlıyı kolundan tutarak eczaneye getirmesi de kamera kayıtlarına yansıyor. Görevli, zanlının poşetindekileri çıkarttırarak tezgahın üzerine koyuyor. Eczane görevlisi ile diyalogları görüntülere yansıyan zanlı, bir anda kaçarak eczaneden uzaklaşıyor.

Avcılar’da dün, aynı kişilerce ve aynı yöntem kullanılarak 4-5 eczanede daha hırsızlık yapıldığı iddia edildi. Eczane sahiplerinin hırsızlıkla ilgili polise şikayette bulunduğu ve zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.