Eda Taşpınar ava giderken avlandı!

Eda Taşpınar, hava atayım derken faka bastı. Önceki gün Yunanistan’da zıpkınla orfoz avlayıp bunu instagram’da paylaşan ikoncan, yasaya karşı geldi. Komşu’da AB vatandaşı olmayanların zıpkınla avlanmasının cezası 300 euro!..

Eda Taşpınar ava giderken avlandı!
Takvim'de yer alan habere göre hem tatil hem de iş için önceki gün Yunanistan'a giden Eda Taşpınar, balık avına çıkınca olanlar oldu... Yakın dostlarıyla kiraladığı lüks tekneyle Ege'nin mavi sularına açılan sosyetik ikoncan, deniz keyfinin ardından karnı acıkınca derinliklere daldı. Teknesini Amorgos Adası açıklarında demirleyen Taşpınar, zıpkınla orfoz balığı avladı. Daha sonra balıkları mangalda pişirip bir güzel mideye indiren ünlü ikoncan, bu anlarını da instagram'da "Kendin avla kendin ye" notuyla paylaşınca faka bastı! Zira Yunanistan kanunlarına göre Avrupa Birliği vatandaşı olmayan birinin ülke sınırları içerisinde zıpkınla balık avlaması yasak.

HAYVANSEVERLER KIZDI

Ve bu yasağı delenler, 300 euro (yaklaşık bin 190 lira) para cezasına çarptırılıyor… Yaptığı bu paylaşımla sosyal medyada takipçilerinin tepkisini de çeken Eda Taşpınar, eleştiri yağmuruna tutuldu. Pek çok doğa dostu kişi, nesli tükenmek üzere olduğu için Türkiye'de avlanması ve ticaretinin yapılması yasaklanan orfoz balığını ızgara yapan Eda Taşpınar'ın insanları kötü yönde etkilediğine dair yorumlar yaptı. Bazı takipçileri ise sosyetik ikoncanın ülkemizde 15 Nisan'da başlayan ve 15 Eylül'e kadar sürecek olan denizlerdeki av yasağı nedeniyle balığa çıkamayanları da ava özendirdiğine dair yorumlar yazdı.

Eda Taşpınar ava giderken avlandı!

Taşpınar, 1 Eylül 2016'dan itibaren Türkiye sularında avlanması yasak olan orfoz balığını Yunanistan'da zıpkınla avladı. AB üyesi vatandaşı olmayanların zıpkınla avlanması yasağını delen ikoncan, kendi kendini ele verdi...