Edirne'yi sivrisinek bastı!..

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Yunanistan'ın ekonomik kriz nedeniyle yeterince sivrisinek mücadelesi yapamadığı için şehrin sivrisinek istilasına uğradığını söyledi.

Edirne'yi sivrisinek bastı!..

Kentte özellikle nehir kenarlarında sivrisinekler bir bulut gibi uçmaya devam ederken ekiplerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Yunanistan'ın ekonomik kriz nedeniyle yeterince sivrisinek mücadelesi yapamadığı için şehrin sivrisinek istilasına uğradığını söyledi. Kentte özellikle nehir kenarlarında sivrisinekler bir bulut gibi uçmaya devam ederken ekiplerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.    

Yerel basında Edirne sivrisineklerin istilasına uğradı, Belediye yeterince çalışma yapmıyor şeklinde çıkan haberlere sinirlenen Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, düzenlediği basın toplantısında sivrisinekle mücadeleyi geçen yıla orana daha fazla yaptıklarını söyledi.  Edirne'nin sivrisinek istilasına uğramasının ana kaynağının Yunanistan olduğunu belirten Sedefçi, "Sivrisineklerin çokluğu bizden kaynaklanan bir sıkıntıdan değil, Yunanistan tarafındaki sıkıntıdan kaynaklanıyor. Bu sene sivrisinekle mücadelede geçen seneye oranla daha fazla mücadele ediyoruz. Ocak ayından bu yana mücadelemize devam ediyoruz. Maalesef Yunanistan'daki krizin etkileri sonucunda yeterince mücadele yapamayınca sivrisinekle Yunanistan sıkıntı ondan kaynaklandı. Bu olay bizim olayımız değil Yunanistan'ın verdiği bir sıkıntı olduğunu bir defe daha söylemek istiyorum" dedi.  

Edirne'de özellikle nehir kıyılarında sivrisinekler adeta bir bulut gibi uçuşurken, belediye ekiplerinin de ilaçlama çalışmaları sürüyor.