Turgay Şeren, son yolculuğuna uğurlandı

Galatasaray'ın efsane kalecisi Turgay Şeren, Florya'dan dün öğle saatlerinde uğurlandı. Şeren’in cenazesi Teşvikiye Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Efsane Turgay Şeren'e veda
Habertürk'te yer alan habere göre Galatasaray ve Türk Milli Takımı'nın efsane kalecisi Turgay Şeren, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

84 yaşında hayatını kaybeden 'Berlin Panteri' lakaplı Turgay Şeren için ilk tören saat 13.30'da Florya'daki Galatasaray Yardımlaşma Vakfı'nda düzenlendi. Şeren’in cenazesi Teşvikiye Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yönetim kurulu üyeleri, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Galatasaraylılar Yardımlaşma Vakfı Kurucu Başkanı Oğuz İmregün, Galatasaray Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sonay Kale, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Galatasaray futbol takımı oyuncuları ve teknik direktör Jan Olde Riekerink, Halit Kıvanç, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şeren'i son yolculuğa uğurlamak için cenaze törenine katıldı.

TÜRK TELEKOM ARENA'DA VEDA

Hayatını kaybeden, A Milli Futbol Takımı ve Galatasaray'ın efsane kalecisi Turgay Şeren için Galatasaray Yardımlaşma Vakfı ve Türk Telekom Arena'da birer tören düzenlendi.

Merhum Turgay Şeren için ilk tören, son yıllarını geçirdiği Galatasaray Yardımlaşma Vakfında yapıldı.

Buradaki törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, ikinci başkan Cengiz Özyalçın, yönetim kurulu üyeleri, vakıf personeli ve sakinleri katıldı.

Vakıf binasının önünde yapılan törende, 84 yaşında vefat eden Şeren için helallik alınmasının ardından dualar edildi.

Buradaki törende konuşan Vali Şahin, Türk sporu ve Galatasaray'ın önemli bir değeri kaybettiğini belirterek, üzüntüsünü dile getirdi.

Kulüp başkanı Özbek de acı bir gün yaşadıklarını vurgulayarak, "Bugün Türk sporu ve Galatasaray'ın en acılı günlerinden biri. Değerli bir ağabeyimizi kaybettik. Herkese örnek bir kişilikti. Allah mekanını cennet eylesin." diye konuştu.

Galatasaray Yardımlaşma Vakfı Müdürü Sonay Kale ise Turgay Şeren'in son yıllarını burada geçirdiğini ve herkesin ağabeyi olduğunu vurgulayarak, böylesine büyük bir ismi kaybettikleri için çok üzgün olduklarını kaydetti.

TÜRK TELEKOM ARENA'DAKİ TÖREN

Merhum Turgay Şeren için ikinci tören Türk Telekom Arena'da gerçekleştirildi.

Stattaki batı lounge bölümünde gerçekleştirilen törene Turgay Şeren'in ailesi, Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yönetim kurulu ve kulüp üyeleri, Galatasaray Futbol Takımı teknik heyeti ve oyuncuları, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile bazı siyasetçiler katıldı.

Buradaki törende konuşan Özbek, Turgay Şeren'in genç cumhuriyetin ülkeye hediye ettiği altın neslin bir parçası olduğunu belirterek, "Adı bizzat Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından konulmuştur. Futbola forvet olarak başlıyor, sonra Galatasaray'ın o zamanki antrenörü kendisini kaleye geçiriyor. 18 yıl boyunca bu kaleyi hiç terk etmedi. Hem Galatasaray'ın hem milli takımın kalesini başarıyla korudu." ifadelerini kullandı.

Turgay Şeren'in sadece spordaki başarılarıyla anılacak bir kişi olmadığını kaydeden Özbek, şunları kaydetti:

"Sportmen duruşu, efendi kişiliğiyle, yorumlarıyla ve sözleriyle örnek bir kişilik olarak hep yüreğimizde olacak gerçek bir liderdi. Bir milletin rol modeliydi. Kariyeri boyunca sadece Galatasaray ve milli takım forması giydi. Bu, Galatasaray sevgisinin ne kadar derin, ulaşılması güç olduğunu gösteren bir olaydır. Önümüzde oynayacağımız sezona 'Turgay Şeren Futbol Sezonu' isminin verilmesini teklif ettik. Türkiye Futbol Federasyonu ile yaptığımız görüşmelerde, yönetim kurulunun bu konuyu gelecek hafta yapılacak toplantıda gündeme alacağını söylediler. Ümit ediyorum bunu kabul edecekler. Turgay Şeren, Türk futboluna verdiği hizmetle bunu çoktan hak etmiştir. Türk sporunun çıkışı daha çok Turgay Şerenlerin yetişmesine bağlıdır. Derin izler bıraktığı bu güzel ülkenin toprağını üzerine atacağız. Nur içinde yat Turgay abi, seni hiç unutmayacağız."

Turgay Şeren'in oğlu Emre Şeren ise Atatürk'ün, babasına Türkay ismini verdiğine dikkati çekerek, "Atatürk babam için, dedeme 'bunu lider olarak yetiştireceksin, adı da Türkay olacak.' demişti. Babam bu isme layık oldu diye düşünüyorum. Onun ardından söylenenler bizim için gurur verici. Babam hayatını Galatasaray'a adadı. Cennette Berlin Panteri'ne ihtiyaç varmış, efsaneler tekrardan buluştu." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın da Turgay Şeren'in simge isim olduğunu ve hayatının her aşamasında Galatasaray'ı düşündüğünü dile getirdi.

Dualarla sona eren törene, Türkiye Futbol Federasyonu da siyah çelenk gönderdi.

Turgay Şeren'in naaşı, ikindi vakti Teşvikiye Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ERDOĞAN'DAN TURGAY ŞEREN'İN AİLESİNE TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün toprağa verilen Milli Takım'ın unutulmaz kalecisi Turgay Şeren'in ailesini telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Galatasaray ve Milli Takım'ın unutulmaz kalecisi Turgay Şeren'in oğlunu telefonla arayarak, merhuma Allah'tan rahmet, geride kalan aile bireylerine sabır diledi. Şeren'in vefatının kendisini derinden üzdüğünü belirten Erdoğan, ünlü futbolcunun sevenlerine ve spor camiasına da başsağlığı deliğinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Turgay Şeren'in vefatıyla ilgili olarak taziye mesajı da yayımlamıştı.
Konular Spor Haberleri