Ege Denizi'nde 'mülteci teknesi' faciası!..

İzmir'in Menderes açıklarında batan mülteci teknesinden 4 kişinin kurtarıldığı, 2 kişinin de cesedine ulaşıldığı öğrenildi.

Ege Denizi'nde 'mülteci teknesi' faciası!..

Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçakların bulunduğu botun Menderes ilçesi Özdere beldesi açıklarında battığı ve kayıpların olduğu bildirildi.

İzmir'in Menderes ilçesi Özdere beldesi açıklarında batan tekneden 4 kişinin kurtarıldığı, 2 kişinin de cesedine ulaşıldığı öğrenildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Özdere beldesi açıklarında teknenin battığı bölgede arama kurtarma çalışmalarını hava ve denizden sürdüren ekipler, 4 kişiyi kurtarırken, 2 kişinin de cesedine ulaştı.

Yaralı kurtarılanların İzmir'deki hastanelere sevk edildiği, edinilen ilk bilgilere göre batan botta 14 kişinin bulunduğu bildirildi.

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Özdere beldesinin yaklaşık 2,5 kilometre açıklarında kaçakların bulunduğu botun battığı bilgisinin ulaşması üzerine, bölgeye Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'na bağlı ekiplerin geldiğini belirtti. Ekiplerin havadan ve karadan arama kurtarma çalışması sürdürdüklerini kaydeden Soylu, "Çalışmaları sonucu 2 kişi yaralı kurtarıldı, 2 kişinin de cesedine ulaşıldı. Batan botta kaç kişi olduğuna ya da uyruklarına dair net bir bilgi henüz bir bilgiye ulaşılamadı. Yalnız, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek isteyen kaçakların olduğunu öğrenebildik" diye bilgi verdi.

Soylu, Özdere açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı helikopter ve botların arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

İHA'nın haberine göre Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı'na bağlı helikopter, deniz yüzeyinde kendinden geçmiş halde bulunan bir kazazedeyi helikoptere alarak İzmir'e getirdi. Ege Üniversitesi Hastanesi'ne ulaşan kazazedeye müdahalede bulunulduğu bildirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, havadan ve karadan arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.