'Eğitim derneği' diye gittiler, 'Pavyon' çıktı!

Konya’da ’Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ adı altında faaliyet gösteren pavyona polis tarafından baskın yapıldı. Baskında yabancı uyruklu 6 konsomatris gözaltına alındı. İşyerinin çatısına gizlenen 3 pompalı tüfek ile 1 ruhsatsız tabanca bulundu.

'Eğitim derneği' diye gittiler, 'Pavyon' çıktı!
Hürriyet'te yer alan habere göre Konya İl Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri merkez Selçuklu İlçesi’nde ’Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ adı altında faaliyet gösteren pavyona dün gece baskın yaptı. Çok sayıda polis tarafından yapılan baskında konsomatris olarak çalışan Ukrayna, Gürcistan ve Kırgısiztan vatandaşı 6 kadın gözaltına alındı. Ekiplerin yaptığı aramada çatı katına gizlenmiş 3 pompalı tüfek, 1 ruhsatsız tabanca ile çok sayıda mermi bulundu. Ayrıca işyerinde yapılan Genel Bilgi Taraması (GBT) kontrollerinde çeşitli suçlardan aranan 2 kişi yakalandı.

Çalışma izinleri bulunmayan Ukrayna vatandaşı Suzanna Yikanlieva, Oksana Kibalka, Gürcistan vatandaşı Marina Kiknavelidze kardeşi Katuna Kiknavelidze ile Kırgisiztanlı Aisuluu Gurgubaeva ve Olena Zinkevych sağlık kontrollerinin ardından Göç İdaresi’ne teslim edildi.

Gürcistanlı kadınların kardeş olduğu ve uzun süreden bu yana birlikte çalıştıkları belirtildi. Kadınlar işlemlerinin tamamlanması ardından sınır dışı edilecek.

İşyeri sahibi S.E. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.